Content

Agenda

Hieronder de planning van de activiteiten. Zodra zich wijzigingen voordoen, staan ze op de site. Heb je suggesties voor een leuke, spannende of informatieve bijeenkomst: bel of e-mail en laat het weten.

Let op! Opgeven voor een activiteit lukt alleen wanneer je het emailadres invult zoals dat bij de BC bekend is. Deze kun je terug vinden op je eigen bedrijfspagina

22 Februari 2018 - VOL - BC-learning - Innovatie en Start-ups


Deze activiteit is vol.

We zijn te gast bij de nieuwste winkel die Meppel rijk is;  l'Hirondelle Bike Shop. De winkel van de jongens van Velowland, Oscar en Sjoerd Linde. Zij hebben een innovatieve winkel die online en offline winkelen op een mooie manier combineert. Van clicks naar bricks!

Innovatieadviseur Lyanne Flikkenschild
De BC-learning wordt deze keer verzorgd door Kennispoort Regio Zwolle. Kennispoort helpt bedrijven om innovaties te realiseren. Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties en vernieuwing in de praktijk te brengen. Van ondersteuning bij een businessplan tot hulp bij financiering. Deze keer neemt innovatieadviseur Lyanne Flikkenschild ons mee in de wereld van start-ups. 
 
Wat kunnen bedrijven leren van startups? Hoe innoveren zij?
Voor elk bedrijf is het noodzakelijk zich te blijven ontwikkelen: technologie verandert en klantbehoefte verandert. Hoe kun je als bedrijf bijblijven of zelfs voorop lopen?
 
Een voorbeeld van bedrijven die snel inspelen op marktontwikkelingen zijn startups. Dit zijn innovatieve jonge bedrijven, die op een snelle manier de markt testen om daarna met een heel nieuw concept de markt betreden. Wat kunnen we hiervan leren, op welke manier doen zij dit en hoe kunnen we dit ons eigen maken? In deze sessie neemt Lyanne je graag mee in de manier van innoveren van startups.

l'Hirondelle Bike Shop 
Laat je tijdens deze BC-learning inspireren door de unieke fietsen van Oscar en Sjoerd. Je kunt er je urban droomfiets volledig zelf samenstellen. Combineer hout, staal en canvas.
Deze avond proef je de innovatie! We starten om 19.30 uur.

Datum: do. 22-02-2018
Locatie: l'Hirondelle Bike Shop
Adres: Zuideinde 3, Meppel
Aanvang: 19.30 uur
Max. aantal deelnemers: 25


06 Maart 2018 - VOL - BC'er gaan op bezoek bij Scania


Helaas, deze activiteit is al vol. Wil je op de reservelijst meld je dan aan bij Liesbeth info@bcmeppel.nl 


Het is gelukt, dinsdag 6 maart gaan we een bezoek brengen aan Scania Meppel!

Het is alweer 10 jaar geleden dat we hier voor het laatst een ‘kijkje in de keuken’ mochten nemen. Scania is erg voorzichtig met het ontvangen van bezoekers, het is daarom een grote eer dat we hier weer aanwezig mogen zijn!

 

Scania is een internationaal bedrijf dat verkoop en services biedt in ruim honderd landen met productiefaciliteiten in Europa, Zuid-Amerika en Azië. Scania Production Meppel B.V. is opgericht in 2005 als dochteronderneming van Scania CV AB voor het lakken van kunststof cabine- en chassisonderdelen. Het lakproces gebeurt volautomatisch met behulp van 22 robots, verdeeld over 2 lakstraten. De gelakte onderdelen zijn bestemd voor de Europese truckfabrieken van Scania in Zwolle, Angers (Frankrijk) en Södertälje (Zweden).

Het succes is gebaseerd op de kernwaarden: ‘De klant eerst, Respect voor het individu, Verspilling wegnemen, Vastberadenheid, Teamspirit en Integriteit’. Deze waarden leiden de acties, ondersteunen in het creëren van waarde voor de belanghebbende met het doel leider te zijn in de verandering naar een duurzaam transportsysteem.

We krijgen een presentatie door Erik de Gilde over Scania en het Lean principe die zij toepassen. Daarna krijgen we een rondleiding door de fabriek.


Locatie: Scania Meppel
Ontvangst (o.v.b.): 14.15 uur 
Einde: 16.30 uur
Max. aantal deelnemers: 40


09 Maart 2018 - Wielrennen - Ronde van Drenthe


We zijn bijzonder vereerd door de uitnodiging van Mark en Annemarie Bergmans van Hotel Wesseling om met 30 BC'ers de Internationale vrouwenkoers de “Drentse 8 van Westerveld” op 9 maart aanstaande bij te wonen. Met start en finish bij Hotel Wesseling voor de deur. 
Naast Marianne Vos verschijnt onder andere ook Chantal Braak aan de start. 


De koers maak je “live” mee vanuit een touringcar. Deze stopt op verschillende spectaculaire plaatsen, zoals de Col de VAM. 
Renners, reclamekaravaan, ploegleiderswagen en de bezemwagens zie je onder het genot van een hapje en drankje voorbij komen. Je maakt de koers mee alsof je er zelf in zit!

Je wordt verwacht om 11.30 uur voor een bijzonder VIP-programma met een uitgebreide lunch.
 
De finish beleef je vanaf de VIP-tribune. Aansluitend is er een after race party met live muziek.
 
Neem gezellig iemand mee. Er kunnen maximaal 30 gasten zich aanmelden

Datum: 9 maart 2018
Locatie: Hotel Wesseling, Dwingeloo
Tijd: 11.30 uur
Max. aantal deelnemer: 30