Content

Het is geen feest


Notice: Undefined variable: message in /var/www/vhosts/bcmeppel.nl/httpdocs/blog.php on line 107

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/vhosts/bcmeppel.nl/httpdocs/blog.php on line 107

Blogger:

Danny Pol

We staan op de drempel van een nieuw jaar en dat betekent dat we de komende tijd weer allerlei kerst- en Nieuwjaarsborrels aflopen waar we bestaande relaties ontmoeten en wellicht nieuwe relaties aangaan. Dat laatste lukt echter alleen wanneer je het onderscheid kent tussen een feestje en netwerken. Die twee worden, zo constateer ik helaas maar al te vaak, door elkaar gehaald.

Onlangs nog tijdens het Ondernemersgala van de gemeente Meppel....
Het was een bont gezelschap dat zich op 22 november had verzameld in Schouwburg Ogterop. Hoewel de besturen van maatschappelijke organisaties het massaal lieten afweten - hebben zij geen netwerk  nodig? - was het Meppeler bedrijfsleven wel in grote getale aanwezig. Na het plenaire deel in het Best Bewaarde Geheim van Meppel - mooie winnaars werden gelauwerd - spoedde het Meppeler bedrijfsleven zich naar de sfeervolle foyer om zich daar met elkaar te verbinden. Precies zoals het thema van de avond dat wilde. Toch? Nee dus! En dat bleek bijvoorbeeld uit de ervaringen van BC'er drs. Kirsten Kirchner van Melody Marketing. Tot verbazing van deze bedrijfskundige en marketeer konden liefst negen ondernemers die avond geen visitekaartje aan haar geven. Reden? Ze hadden geen visitekaartjes bij zich... Op haar vraag waarom ze dan bij dit netwerkevenement waren antwoorden sommigen gortdroog dat ze het Ondernemersgala als een feestje zagen... Anderen waren hun belangrijkste netwerktool domweg vergeten mee te nemen.

Hoe is het mogelijk, vraag ik mij af. Het Ondernemersgala. Dat is tocht het grootste netwerkevenement van het jaar….. Mijn stelling is dat je als ambitieuze ondernemer, die helaas in veel gevallen het water tot de lippen staat, het netwerken serieus als kans moet zien om de omzet te verhogen en daar ook naar moet handelen. Als je dat komend jaar doet, dan heb je bij het volgende Ondernemersgala een echte reden om een feestje te vieren.


naar het blog


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste en vul onderstaand formulier in


Reageer

Versturen Reactie »

Wij verzoeken iedereen om op een correcte manier gebruik te maken van deze reactie mogelijkheid. Ongenuanceerde kritiek of het beschadigen en/of beledigen van personen wordt niet geaccepteerd