Content

BC stimuleert Amsterdamse economie


Het bezoek van de Businessclub op donderdag 11 juni aan Amsterdam is niet onopgemerkt gebleven. Met name de middenstanders in de hoofdstad deden goede zaken.

's Morgens om stipt 10.00 uur vertrok het vijftigkoppige gezelschap in regenachtige omstandigheden richting Amsterdam. Onderweg kregen de BC'ers van gastheer en Meppeler Amsterdammer Jaap de Boer uitleg over het programma dat zich hoofdzakelijk in de Jordaan zou afspelen.
Bij aankomst in Amsterdam beklommen de Meppelers meteen het stalen ros waarmee meteen koers gezet werd naar het Rembrandtplein. Onder het genot van een kop koffie werd er genoten van het heerlijke weer. Vervolgens ging men bepakt en bezakt met allerlei broodjes van Van Dobben naar het Vondelpark waar de lunch gebruikt werd. Met een volle buik en goed gemoed werd de route vervolgd richting het doel van de dag: de Jordaan. Daar wachtte een enthousiast welkom in café Lowietje en zong Tante Ans een paar onvervalste Amsterdamse krakers die uit volle borst werden meegezongen door de BC'ers, die inmiddels de koffie verruild hadden voor andere dranken...
Bij café Rooie Nelis, ook als zo'n beroemd en vooral berucht etablissement, werden onder genot van een hapje en drankje de netwerken nog wat verder vergroot. De hapjes werden overigens verzorgd door Ome Ko, voor één dag assistent-gids maar bovenal goede vriend van Jaap de Boer. Met onverholen trots vertelde Ome Ko aan wie het maar horen wilde de mooiste verhalen over de Jordaan en de Albert Cuyp waar 'Kootje' al 37 jaar zijn brood verdient.
Bij café De Jordaan aan de Elandsgracht werd de Jordaan-tour afgesloten en werden de eerste plannen gesmeed voor het vrije avondprogramma. Menig BC'er koos ervoor om nog even te gaan shoppen in de hoofdstedelijke binnenstad. Anderen kozen voor een verlengd verblijf in de kroeg en nog een paar anderen prefereerden een historische stadswandeling in één van de beroemdste buurten van Amsterdam. "Ik ben gek van licht en ze hebben daar van die mooie rooie lampen," motiveerde een van de BC'ers zijn keuze.
Enkele uurtjes later melden de eersten zich bij de afgesproken verzamelplek om zich op te maken voor de terugreis naar Meppel. Om kwart voor tien vertrok de bus en klonk al snel de roep om een herhaling van deze bijeenkomst. Hieruit kan geconcludeerd worden dat deze seizoensafsluiting zeer succesvol is geweest en dat het zeker een vervolg dient te krijgen.

naar het nieuwsoverzicht