Content

Enerverende seizoensopeningBusinessclub Meppel heeft deze week het nieuwe seizoen op enerverende wijze geopend met een trip naar Meyer Werft in Papenburg, Bannink Packaging en Kasteel Coevorden.

Donderdag 9 september zal menig BC'er nog lang heugen. Het was zo'n dag waarop alles klopte. Het programma, de busreizen, de sfeer en natuurlijk de verzorging van de innerlijke mens. De dag startte met het vertrek uit Meppel naar Papenburg, dat vlak over de grens bij Zwartemeer ligt. Daar werd, na een korte bezichtiging van het op Nederlandse leest gebouwde stadscentrum, koers gezet naar de immense droogdokken en ontwikkelingscentra van Meyer Werft. Normaal verwacht je dergelijke fabrieken in of nabij wereldsteden als Rotterdam, Hamburg, Sjanhai of New York. De binnenkant bleek even later al net zo indrukwekkend te zijn als de buitenkant. Zo niet indrukwekkender. 'De beste bedrijfsrondleiding ooit,'omschreef een van de BC'ers na afloop. Daarmee was niemand het oneens, want de tour was een aaneenschakeling van momenten waarop je je dan weer verbaasde over de vele hoogtepunten uit de lange geschiedenis van Meyer, en dan weer je ogen uitkeek naar één van de luxe cruiseschepen die vandaag in een van de dokken gebouwd worden. (lees meer)

Met een schip vol indrukken vertrok het veertigkoppige gezelschap uit Meppel om drie uur naar Coevorden waar een uur later een hartelijk ontvangst wachtte bij Bannink Packaging. Hier kregen de BC'ers, na een korte presentatie, een rondleiding door de productiehal waar de kartonnen verpakkingsmaterialen gefabriceerd worden. De rondleiding gaf een goed beeld van de vele mogelijkheden die Bannink voor haar klanten biedt. Want je kunt het zo gek niet bedenken - groot of klein, eenvoudig of gecompliceerd: Bannink weet het wel te verpakken. Na het bezoek aan Bannink arriveerden de BC'ers om stipt (!) zes uur bij Kasteel Coevorden. Kasteelheer Jos Wijland en zijn charmante eega Karin hadden alle registers opengetrokken om de Meppeler ondernemers eens flink in de watten te leggen. Daarbij viel bij menigeen de mond open van verbazing, zo mooi en indrukwekkend vond men het volledig gerenoveerde kasteel. En het moet inderdaad gezegd worden: Jos en Karin, die toch al bekend staan om hun goede smaak, hebben zichzelf overtroffen met deze blinkende diamant in Drenthe. Het moet dan ook raar lopen, wil Kasteel Coevorden en vanaf het voorjaar Hotel De Vlijt, geen daverend succes worden. Daarbij kunnen ze in ieder geval op de support en sympathie rekenen van het netwerk van de Businessclub. Tegen tienen keerde de BC weer terug in Meppel, waar op hartelijke en enthousiaste wijze afscheid werd genomen van elkaar. In het fotoalbum kun je de vele foto's, die deze dag gemaakt zijn, bekijken.

naar het nieuwsoverzicht