Content

Veel belangstelling voor Meppeler OntbijtHet nieuwe bedrijfsrestaurant van Rabo Meppel - Steenwijkerland zat woensdagochtend 22 september propvol ondernemers uit Meppel, Zwolle en Steenwijk. Geboeid luisterden zij naar Loek Hermans.

MKB voorman Hermans was op uitnodiging van de Businessclub, Tamek Accountants en de Rabo naar Meppel gekomen om zijn visie op de daags ervoor gepresenteerde miljoenennota te geven. En dat deed de oud-minister en -Commissaris van de Koningin weer eens op uitmuntende wijze. Op zijn geheel eigen wijze manier loodste hij zijn gehoor langs statistieken, economische vooruitzichten en vlijmscherpe beschouwingen. Hermans liet blijken over grote dossierkennis te beschikken, waarbij hij altijd kan terugvallen op zijn communicatieve vaardigheden. Met soms Cruijffiaanse uitspraken weet hij de toehoorders te verwarren en eer zij in de gaten hebben dat Hermans de weg dreigde te missen, zit de MKB-voorzitter al lang en breed op een ander spoor. (lees verder)

Tijdens het forum, dat direct na de Hermans presentatie werd gehouden, demonstreerden deelnemers Jan Westmaas (burgemeester Meppel), Chéry Wortelboer (Wholesale directeur Rabobank Meppel - Steenwijk) en Eric Grotens (vestigingsleider Tamek Zwolle) over evengrote vaardigheden te beschikken als Loek Hermans. De forummers reageerden op prikkelende vragen en stellingen en namen uitgebreid de tijd om uitvoerig in te gaan op (kritische) vragen uit het publiek, dat met 150 man voor een gezellige ambiance zorgde. De organisatie keek na afloop dan ook met tevredenheid terug op een zonnige, vroege woensdagochtend. Of de zon volgend jaar ook schijnt moet nog afgewacht worden. Of, zoals Hermans het treffend zei: "De echte pijn moet nog komen."

naar het nieuwsoverzicht