Content

Businessclub zwaait KvK uitLeden van de Businessclub, en andere Meppeler ondernemers, hebben donderdagavond in de Kastanjezaal van Restaurant De Toekomt op informele wijze afscheid genomen van de Kamer van Koophandel, die komende maand na ruim 160 jaar uit Meppel vertrekt.

De Businessclub had, om de ‘droevige’ avond van een positieve twist te voorzien, de zeer succesvolle internetondernemer Arko van Brakel uitgenodigd om een presentatie te houden over zijn loopbaan. Die nam midden jaren negentig een enorme vlucht toen de entrepreneur Euronet Internet oprichtte. Daarmee was hij de eerste echte internetondernemer in Nederland die internet commercieel maakte. Vijf jaar later, Van Brakel was nog maar 29 jaar, verkocht hij het bedrijf voor miljoenen aan France Telecom. Tegenwoordig gaat het geesteskind van Van Brakel door het leven als Wanadoo.

Behalve successen kende de boomlange ondernemer ook vele teleurstellingen. Zo ging hij samen met Adam Curry flink het schip in met de voorloper van YouTube: Jamby. Dat avontuur heeft Van Brakel, zo vertelde hij, driekwart van zijn vermogen gekost. Daarnaast liep hij in die tijd ook nog eens fors tegen zijn grenzen aan, met een burn-out tot gevolg. “Als je echter vaker opstaat dan je valt, komt het altijd goed,” hield hij zijn gehoor voor. Na de presentatie genoten de talrijke ondernemers samen met de vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel van een drankje en een hapje en werd op gepaste wijze afscheid genomen van elkaar. “Uit het oog, maar nooit uit het hart,” beloofde Wim de Kleuver.

naar het nieuwsoverzicht