Content

De Speelhoeve is verrassend veelzijdigDe Open Deur Tour bracht de BC op 4 mei naar Scheerwolde waar De Speelhoeve werd bezocht. Dit multifunctionele verblijfsaccommodatie maakte veel indruk op de aanwezige ondernemers.

De Speelwerkgroepuit Meppel, waar De Speelhoeve deel van uitmaakt, is lid van de Businessclub en is een ideële stichting die kinderopvang ontwikkelt en aanbiedt. Volgens de visie van de Speelwerkgroep, en tijdens de inleiding ook zo uitgesproken door directeur Walter Hardenberg, heeft elk kind recht op een leuke vakantie. Door een problematische thuissituatie is een vakantie of weekendje weg niet voor ieder kind vanzelfsprekend. "Bij de Speelhoeve zijn deze kinderen van harte welkom," aldus Hardenberg. De Speelhoeve ligt midden in een veelzijdige natuuromgeving. Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de natuur rondom de Speelhoeve.(Lees meer)

De kinderen die vakantie vieren op de Speelhoeve zijn tussen de 6 en 15 jaar en zij komen dus voornamelijk in de schoolvakanties en weekenden. Dit betekent dat de Speelhoeve doordeweeks beschikbaar is voor bijvoorbeeld trainingen, vergaderingen en familiefeesten. De winst die hiermee wordt gemaakt, wordt geïnvesteerd in de voorzieningen van de Speelhoeve. De BC maakte op 4 mei kennis met de hoeve en kreeg met eigen ogen te zien hoe veelzijdig het centrum is. Naast de vele recreatiemogelijkheden, zowel binnen als buiten, worden er ook diverse workshops gegeven zoals kaas maken en vuur maken. Daarnaast kunnen er verschillende activiteiten buiten de hoeve gehouden worden zoals GPS-tochten, kanovaren in de Weerribben of fietsen in Havelte. De Open Deur Tour werd afgesloten met een borrel en huisgemaakte hapjes.

naar het nieuwsoverzicht