Content

Hermandad keurt seizoensopening goedAls zelfs de politie vindt dat de opening van het seizoen, dinsdagmiddag 6 september in Nijeveen, erg leuk was, dan moet het wel goed zijn geweest.

Het Snorrend rondje Nijeveen leverde niet alleen een kijkje in de keuken van een groep Nijeveense ondernemers op, het gaat ook de boeken in als een memorabel festijn. De abominabele weersomstandigheden - regen en harde wind teisterden de vijftig deelnemers - zijn hier voor een groot deel debet aan. Je zou dan denken dat een groot chagrijn als een natte deken over de deelnemers hing, maar niets was minder waar. De omstandigheden zorgden voor grote hilariteit. Doorweekte kleren, door regen en wind getekende gezichten.... Het leverde prachtige plaatsjes en vele mooie verhalen op.(LEES MEER)

Mooie verhalen werden ook verteld door de ondernemers die de BC'ers ontvingen achter hun bedrijfsdeuren. Daar wachtte behalve een warm welkom, ook een lekker hapje en drankje. Alcoholvrij welteverstaan. Want Sijtze Faber had het namens de Nijeveense organisatie al benadrukt: er wordt tijdens de tour geen alcohol geschonken. En die waarschuwing bleek niet onterecht te zijn geweest. De plaatselijk hermandad bleek juist die middag een controle uit te voeren in de Nijeveense straten. Niet zonder toeval werden uitgerekend de snorrende BC'ers in de stromende regen staande gehouden voor een blaastest. Gelukkig bleek niemand het wettelijk toegestane promillage te overschrijden zodat een ieder weer zijns weegs kon gaan.

's Avonds bij de kachel in de loods van Henk Bijker bleek de waarschuwing van Sijtze er een met voorkennis te zijn... Terwijl het vlees gaarde op de kachels van Bart Gouma loeiden sirenes op de dam voor het aannemingsbedrijf van Bijker. Olijk lachend stapten de agenten van dienst uit. Langzaam aan begon het kwartje bij de BC'ers te vallen. De controle was een vooropgezet plan van de organisatie met als doel de deelnemers een beetje op stang te jagen. Het paste volledig in het beeld van een gedenkwaardige, ontspannen middag en avond die nog veel stof tot napraten opleverde. De eerste bijeenkomst van het jubileumseizoen mag dan ook gerust succesvol genoemd worden.

naar het nieuwsoverzicht