Content

Heerlijk ontbijt met boeiend hoofdgerechtHet derde Prinsjesdagontbijt van de Rabobank, Tamek en de Businessclub kende, na een uitstekend verzorgd ontbijt, een boeiend hoofdgerecht met de beschouwing van Jack de Vries.

In alle vroegte, de meeste kippen zaten nog op stok, meldden zo'n 150 ondernemers uit Meppel en de regio zich bij het kantoor van de Rabobank op Blankenstein. Hoewel de oogjes van sommigen nog niet volledig geopend waren, werd er tussen de happen door al stevig genetwerkt en gedebatteerd over de Miljoenennota van minister Jan Kees de Jager. Zijn prominente partijgenoot, en gast van de ochtend, Jack de Vries nipte onderwijl aan een kop koffie en schudde vele handen. Ontspannen bereidde hij zich voor op zijn presentatie, die hij in het restaurant op de vierde etage van het imposante Rabobank servicecentrum ging geven.

Dat De Vries een begenadigd spreker is, wist menigeen - en vooral de vaste kijkers van De Wereld Draait Door - al. Dat hij ook een verrassende beschouwing op de Miljoenennota kon geven was minder bekend. Via verleden en heden gaf de voormalig Staatssecretaris van Defensie zijn publiek aan de hand van de Miljoenennota een doorkijkje richting de nabije toekomst. De opmerking van Jan Kees de Jager dat ons nog een heuse storm staat te wachten onderschreef De Vries ten zeerste. Na de presentatie volgde een forumdiscussie waaraan wethouder Koos de Vos (financiën), Chéry Wortelboer van de Rabobank en Eric Grotens van Tamek deelnamen. Zij bespraken een aantal stellingen waar ook de aanwezigen actief op reageerden. Hierdoor ontspon zich een levendig slot van een leerzame ochtend en luidde de algemene conclusie dat het Meppeler Prinsjesdagontbijt net als Prinsjesdag zelf een echte traditie is geworden. Voor een sfeerimpressie kun je naar ons fotoalbum gaan waar je de foto's van Henri Santing kunt bekijken.

naar het nieuwsoverzicht