Content

Eneverend bezoek BC aan Ford fabrieken GenkEen vijftigtal BC'ers verbleef deze week in het uiterste Zuiden van het land om daar onder andere een bezoek te brengen aan de Ford fabrieken in Genk (Be).

Het zeer gemêleerde gezelschap ondernemers uit Meppel en omgeving vertrok woensdag 19 oktober met de 'Meppelbus' naar Berg en Terblijt in Limburg waar domicilie werd gehouden in hotel Vue des Montagnes. Halverwege de middag arriveerde de groep bij het landelijk gelegen hotel en zette het zich vrijwel direct aan een ontspannende borrel, of verkende het de omgeving van het Geuldal.(LEES MEER)

Het avondprogramma werd op bijzondere manier ingevuld met een exquise diner in de grotten van Geulhem waar de BC'ers op geanimeerde wijze genoten van de spraakmakende ambiance. Na afloop van het diner kozen sommigen ervoor om het nabij gelegen Maastricht in te trekken en anderen bleven dichterbij huis en schoven aan bij de stamtafel van het plaatselijke café. Na het vroege ontbijt op donderdag toog het volledige gezelschap opgewekt naar Maastricht waar de groep in tweeën gesplitst werd. Het ene deel bleef in Maastricht om aan te sluiten bij de georganiseerde stadswandeling, en het andere deel vertrok naar Genk om daar samen met de mannen van Broekhuis Auto's de Ford fabrieken te bezoeken. Dit bezoek maakte zicht- en hoorbaar een diepe indruk op de ondernemers want hoe vaak krijg je de kans om een fabriek te bezoeken waar 4.500 mensen werken, die dagelijks 1.000 nieuwe auto's van de band laten rollen en waar ook nog eens de modernste robots op minutieuze wijze het productieproces vereenvoudigen? Voeg daarbij ook nog eens de uiterst professionele uitleg van gids Brigitte, en de ingrediënten voor een memorabel bezoek zijn compleet. 's Middags vond aan het Vrijthof in Maastricht de wisseling van de groepen plaats zodat iedereen op één dag hetzelfde programma kon volgen. Op de terugweg naar Meppel, met een tussenstop voor een avondmaaltijd, luidde de eensluidende conclusie dat ook deze trip weer een groot succes was geweest.

naar het nieuwsoverzicht