Content

Faulty Towers plaatst gastvrijheid in nieuw daglichtDe Faulty Towers Dining Experience is een reis terug in de tijd. Basil en Sybil Faulty en hun klunzige Spaanse knecht Manuel kwamen dinsdagavond 28 februari weer tot leven in Ogterop.

De Dining Experience maakt onderdeel uit van het jubileumprogramma van de Businessclub. De culinaire theatershow is drie dagen in Meppel en de première was exclusief voor leden van de BC die dan ook grote getale kwamen opdagen. Zij die erbij waren beleefden een hilarische avond waarbij menigmaal de tranen rijkelijk over de wangen vloeiden. Vanaf de ontvangst tot en met het dessert trokken Basil, Sybil en Manuel hun gasten mee in een achtbaan van woordgrappen, misverstanden en achtervolgingen.

De sfeer in de foyer was dan ook uitgelaten. De brigade van gastheer Jan Vrielink stond voor één keer onder leiding van de Faultys en dat ging hen goed af. In een strak geregisseerd tempo werden de drie gangen vakkundig geserveerd. De smakelijke 3-gangen maaltijd werd op stevige wijze omlijst met de fratsen en grollen van de acteurs van het Interactive Theatre uit Australië. Het is hilarisch en chaotisch, maar altijd geregisseerd. Want ook al denk je dat het finaal uit de hand loopt, het is en blijft strak gecontroleerd. Nooit glijdt het uit de bocht. De 120 BC'ers hebben dankzij de professionele kwaliteiten van het Australische improvisatietheater en de culinaire kunsten van Het Schellinkje een topavond beleefd die in de volgende 20 jaar van de Businessclub herinnerd gaat worden.

naar het nieuwsoverzicht