Content

Ontdekking van Dingstede voor Speelwerk

Ontdekking van Dingstede voor Speelwerk

BC'ers CSG Dingstede en Speelwerk Kinderopvang hebben elkaar gevonden in een bijzonder project.

Leerlingen van CSG Dingstede hebben in de technasiumwerkplaats de afgelopen zeven weken in groepjes gewerkt aan het ontwerpen van een veilige en kindvriendelijke ontdekkingsmuur. Dit hebben ze gedaan in opdracht van Speelwerk Kinderopvang.
Een ontdekkingsmuur is een muur waar allerlei elementen op en aan zitten die niet alleen de fantasie, maar ook de zintuigen van kinderen prikkelen. In dit geval is het een muur die afgestemd is op kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar.
De leerlingen van CSG Dingstede hebben heel wat voorwerk moeten verrichten voordat ze uiteindelijk aan de slag konden gaan met een ontwerp. Ze hebben onderzocht wat jonge kinderen leuk, interessant, boeiend of spannend vinden, of er een bouwvergunning nodig is voor het maken van een muur en wat een fundament is. De ontdekkingsmuur moet immers een fundament hebben.
Daarna hebben de leerlingen een technische tekening gemaakt van hun muur op papier of met behulp van het 3-d programma Sketchup. De laatste weken werd er gewerkt aan het maken voor een maquette. (Bron: Meppeler Courant)

naar het nieuwsoverzicht