Content

Businessclub terug in de schoolbankenDe Open Deur Tour zette een select groepje leden van de Businessclub terug in de schoolbanken. Gastheer CSG Dingstede presenteerde de BC'ers op interactieve manier een viertal methodieken waarmee leerlingen dichter bij de praktijk staan.

De christelijke scholengemeenschap Dingstede is de enige onderwijsinstelling die aansluiting heeft gezocht bij het zakelijke netwerk van de Businessclub en daar maken ze ook goed gebruik van. Na de opening van het Technasium in januari volgde op donderdag 31 mei een Open Deur Tour in datzelfde Technasium waar leerlingen op zeer vakkundige, en originele wijze kennis maken met de dagelijkse praktijk van technische (beta)beroepen. Via diverse methodieken, zoals de Maatschappelijke stages, het Profielwerkstuk en het Technasium, maakten de 15 aanwezige BC'ers kennis met fenomenen die in hun schooljaren onbekend waren. Toen was het zitten, luisteren en onthouden. Tegenwoordig is het, zo bleek uit de presentaties, veel meer doen. Dat ondervonden de deelnemers ook zelf tijdens een opdracht die zij, precies zoals leerlingen dat ook moeten doen, mochten uitvoeren. Leuk was het, dat men daarbij de hulp nodig had van twee leerlingen....

Ook het Entreprenasium dat Dingstede wil gaan starten sluit goed aan bij die filosofie. Met deze methodiek kunnen leerlingen op actieve wijze kennis maken met het ondernemerschap. De BC'ers die erbij waren tijdens de zeer boeiende Open Deur Tour, weten er inmiddels meer van en profiteren daarmee van de voordelen die het nieuwe systeem ook voor ondernemers biedt. De Open Deur Tour werd op informele wijze afgesloten met een gezellige borrel waar, dankzij het kleinschalige karakter van dit initiatief, goed genetwerkt kon worden. In het fotoalbum vind je een mooie sfeerreportage van onze fotograaf Henri Santing.

naar het nieuwsoverzicht