Content

Hollandse Nieuwe smaakt goed bij Haringparty

Hollandse Nieuwe smaakt goed bij Haringparty

Dat de Haringparty van Stichting Engelaarde jaarlijks op onze agenda staat is niet alleen te danken aan de heerlijke Hollandse Nieuwe.

Lijkt het natuur- en recreatiegebied ten noordoosten van Meppel mooier te worden, of is het ook zo? Hoe het ook is, de omstandigheden waaronder de jaarlijkse Haringparty van de Engelgaarde en Businessclub gehouden wordt is uniek in zijn soort. En het belooft alleen maar mooier te worden, zegde Mas Boom toe in zijn welkomstwoord namens de Stichting die het gebied beheert. Het bestuur van Stichting Engelgaarde heeft met Waterschap Reest en Wieden overeenstemming bereikt over het gebruik van het natuurpark voor waterberging. Dit maakt deel uit van een veel groter provinciaal project voor waterbeheersing. Doel is bij extreem hoog water te voorkomen dat de binnenstad van Meppel als laagste punt in Drenthe net als in 1960 en 1998 gedeeltelijk onder water komt te staan.
Na zijn welkomstwoord richtte BC'er en Reestmond directeur Gert Veld het woord tot het gezelschap en schetste hij een beeld van de omstandigheden waaronder zijn organisatie momenteel moet opereren. En wie vervolgens nog interesse had in een duikdemonstratie van de Noord Nederlandse Duikfederatie kon ook daarmee zijn hart ophalen. De haring smaakte de 130 aanwezigen ondertussen zeer goed en er werd als vanouds ook stevig genetwerkt. Een andere traditie van de Haringparty werd tenslotte ook in ere gehouden: Pluvius hield zich schuil!

naar het nieuwsoverzicht