Content

Jacques Tichelaar: Formatie gaat lang duren

Jacques Tichelaar: Formatie gaat lang duren

'Hoe kun je spreken van stabiliteit binnen het nieuwe kabinet als je de verkiezingsprogramma's van VVD en PvdA met elkaar vergelijkt.' Aldus Commissaris van de koningin Jacques Tichelaar tijdens het verkiezingsontbijt bij de Rabobank.

Tichelaar was de hoofdgast van het verkiezingsontbijt, of Alternatief Prinsjesdagontbijt zoals het door de organisatie officieel genoemd werd. Naast de Commissaris waren ook burgemeester Jan Westmaas, de Zwolse wethouder René de Heer, directeur Mas Boom van Boom regionale uitgevers, Chéry Wortelboer van de Rabobank en Eric Grotens namens Tamek Groep te gast. Zij namen allen plaats in het panel dat de verkiezingen evalueerde. Dit gebeurde nadat Jacques Tichelaar geïnterviewd was door Danny Pol.(Foto: Boom regionale uitgevers / Wilbert Bijzitter) Instabiliteit ligt op de loer. 'Ik verwacht niet VVD en PvdA er snel uit zijn.' Tichelaar pleitte voor een kabinetsprogramma waarin heldere standpunten worden ingenomen en waarschuwde voor een verwatering van de keuzes. 'Als dat gebeurt moet je de teleurgestelde kiezers eens horen over het verschil tussen de campagne en wat er bij de formatie gebeurt.'

Tichelaar liet duidelijk weten niet beschikbaar te zijn voor een ministerspost. Terugkijkend op de campagne concludeerden verschillende forumleden onder wie Tichelaar en directeur Mas Boom van de gelijknamige uitgeverij dat het belang van de persoon van de politicus steeds belangrijker wordt. 'Het ging om de stropdas van Diederik Samsom. Zo ver zijn we van de inhoud afgeraakt,' aldus Tichelaar. Boom wees op de grote invloed van de media op het verloop van de campagne. 'Iedereen papegaaide elkaar na over wat er op tv was gezegd.'(Bron: Meppeler Courant)

naar het nieuwsoverzicht