Content

Opmerkelijke 3e editie Eat 'n PeekHet fiets, eet en kijk evenement Eat 'n Peek beleefde z'n derde editie en ook deze keer waren de deelnemende BC'ers razend enthousiast. De locaties waren dit jaar dan ook weer zeer bijzonder.

Na donderdagavond 20 september kunnen meer dan vijftig ondernemers en hun gasten zeggen dat ze in een molen, een glashal, een bouwhal en fitnesszaal hebben gegeten. En dan niet zomaar eten, het was tijdens Eat'n Peek 2012 dankzij de inzet van Restaurant Het Schellinkje en De Toekomst, culinair genieten geblazen met onder andere snoekbaars en Black Angus Beef op het menu. De presentaties van respectievelijk Mill Art, Balink Glas, Bouwbedrijf Eikenaar en Medisport waren even boeiend als leerzaam en hebben ervoor gezorgd dat de deelnemende BC'ers weer wat meer weten of deze bedrijven.

De aftrap werd gegeven in Herberg 't Plein waar het aperitief gebruikt werd. Vanaf hier zette het gezelschap koers naar de karakteristieke, en beeldbepalende molen van Rob Reinink. Daar werd, na een presentatie van Rob, genoten van het voorgerecht en konden de liefhebbers (lees: zij die geen last van hoogtevrees hebben) de omloop van de molen beklimmen. Vanaf hier heb je een betoverd uitzicht over de Meppeler grachten en binnenstad. Menig BC'er verzuchtte jaloers te zijn op Rob die de monumentale molen mag bewonen en gebruiken voor zijn reclamebureau.

Na Mill Art toog het gezelschap op de ijzeren rossen naar Balink Glas. Daar hadden Rob Hinne en Albert Holtland hun verrassend grote hal omgetoverd tot een echte spiegelzaal waardoor de atmosfeer, mede dankzij het vele kaarslicht, sprookjesachtig aandeed. Rob Hinne onthulde tijdens zijn presentatie dat hij Balink Meppel sinds vorig jaar in eigendom heeft en dat daar ook de vestiging Deventer toe behoort. Als herinnering aan een glashelder betoog en warme ontvangst kregen de deelnemende BC'ers een lichtend geschenkje mee....

Het oudste bouwbedrijf in Meppel mocht zich na Balink opmaken voor de ontvangst van de 52 BC'ers. Roel Timmerman en rechter- of linkerhand Wiljan Kattenberg heetten de goedgemutste, en bijtijds jolige gasten hartelijk welkom met een korte presentatie en rondleiding langs de indrukwekkende machines waar je beter niet met je handen in kunt zitten.... Centraal in de bouwloods van Eikenaar had Hillard Worst met 12 feestelijk gedekte tafels voor een unieke sfeer gezorgd dat goed aansloot bij het heerlijke gerecht dat geserveerd werd. Dit werd begeleid door een diapresentatie van Roel en Wiljan die daarmee een goed beeld gaven van de enorme diversiteit van het oer-Meppeler bouwbedrijf. Het werd met goedkeuring gadegeslagen door de nestor en 'ambassadeur' van Eikenaar Geert Kasten.

Het toetje van de avond werd geserveerd bij Medisport dat ingeklemd zit tussen de fonkelnieuwe tennisbanen van MLTC op Sportpark Koedijkslanden. Eigenaar en fysiotherapeut Ed Keijzer en zijn ploeg ontvingen de BC'ers met veel energie en lieten hen kennis maken met de moderne faciliteiten van Medisport. Het dessert werd op verrassende wijze geserveerd OP ruim twintig spinningfietsen. Daarmee werden de calorie├źn die het smakelijke dessert bevatte er meteen weer uitgebrand. Met het dessert eindigde Eat 'n Peek 2012 maar werd het door het leeuwendeel van de BC'ers op informele wijze nog tot het middernachtelijk uur voortgezet bij Herberg 't Plein.

naar het nieuwsoverzicht