Content

Top 2000 Café gebouwd op Meppeler fundament

Top 2000 Café gebouwd op Meppeler fundament

Het Top 2000 Café in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum is deze weken weer het traditionele epicentrum van de Nederlandse radio. Het café van ruim 300 m2 is een tijdelijke constructie en is ontworpen en gebouwd door Interstage bv uit Meppel.

Ingenieus aan het beeldbepalende bouwwerk is de 18 meter hoge stellage waarop het Top 2000 Café rust. De complexe logistieke operatie en opbouw stond onder leiding van projectleider Roy Rietbergen en werd in twee nachten door tien medewerkers van Interstage uitgevoerd.

Interstage directeur Gino Spijkerman gunde een groep Meppeler ondernemers van Businessclub Meppel afgelopen donderdag een blik achter de schermen van het café. Vanuit het café wordt vanaf Tweede Kerstdag 24 uur per dag de beroemdste muzieklijst van ons land uitgezonden. Ook zijn daar de opnames van de verschillende televisieprogramma's die door Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis worden gepresenteerd. Na deze prestigieuze klus wacht Interstage alweer een andere, mooie uitdaging. De innovatieve podia van de concertreeks ‘Vrienden van Amstel live’ worden ook door het Meppeler bedrijf ontworpen en gebouwd.

[foto: Directeur Gino Spijkerman van Interstage met op de achtergrond een deel van de immense constructie onder het Top 2000 Café dat bovenin de foto deels zichtbaar is. (foto: Henri Santing)]

naar het nieuwsoverzicht