Content

Unieke Meppeler spinning-dvd voor het goede doel

Unieke Meppeler spinning-dvd voor het goede doel

Wat krijg je als elf fanatieke spinners, leden van de Businessclub Meppel bovendien, zich opwerpen als spinning-instructeur?

(Door Artizzl/Peter Nefkens) Dan krijg je een fraaie dvd met een spinning work-out van drie kwartier waarbij een mooie ronde door de stad Meppel wordt gemaakt. Op zaterdag 9 maart gaat de dvd in première bij Welness Center Ankie Smid en de opbrengst gaat naar de Stichting Mont Ventoux.

Bij Ankie Smid wordt regelmatig in bijzondere landschappen gespind: Spanje en Ierland bijvoorbeeld, waarbij het links rijden best nog wel lastig was. Allemaal virtueel natuurlijk, want de fietsen staan gewoon in de zaal aan de Prins Hendrikstraat. ‘Dat kunnen we zelf ook wel maken’, bedacht Danny Olinga zich. In 2011 al probeerde hij met zijn zoon Robin van het videobedrijf Creavime in de Ardennen een dergelijke film te maken.

‘We maakten opnames op de weg, waarbij Robin kon staan en uit het dak filmde. Daarna moesten nog opnames met een green screen gemaakt worden. We moesten er zelf de muziek en de oefeningen bij zoeken,’ vertelt Danny. Het kostte veel tijd, vooral de montage, maar toch was het idee geboren om hetzelfde voor Meppel te doen. De kompanen van Danny waren stuk-voor-stuk enthousiast.

De auto ging daarom vorige zomer rijden door Meppel, waarbij later de instructeurs in een hoekje van het beeld moesten worden gemonteerd. Alleen Toine Vennix deed het anders: hij rijdt ook daadwerkelijk op zijn fiets voor de auto uit. Peter Visser, Ankie Smid, Danny Olinga, Toine Vennix, Jan Albert Westenbrink, Hans Veelo, Henk ten Hulscher, Marco Heetla, Kees Kuijpers, Rob Houweling en Geert Kasten leiden de spinners zo rond in hun eigen Meppel. Iedereen circa drie minuten met zelfgekozen oefeningen en muziek. Waarbij Ankie wat mismoedig constateert dat zij wel heel lang voor het verkeerslicht naar Blankenstein heeft staan wachten.

In de dvd zijn verschillende grapjes verwerkt. ‘Maar we hebben helaas geen bloopers,’ zegt Ankie. ‘Het ging eigenlijk allemaal heel goed.’ Behalve dan dat één work-out opnieuw moest, omdat Danny met zijn hoofd buiten beeld verdween. De elf instructeurs namen hun taak heel serieus. ‘Je deed die instructie voor je gevoel zo goed, dat je aan het einde zelf doodop was. Dat hoeft niet, want niemand ziet dat,’ zegt Hans Veelo. ‘Dat lesgeven en fietsen tegelijk is eigenlijk best zwaar,’ zegt hij tegen Ankie.

De route begint in de Oosterboer, gaat over Blankenstein, door het centrum en het Wilhelminapark. ‘Over een aantal jaren zie je misschien al dat veel veranderd is. Het is een echt uniek Meppeler product,’ weet Kees Kuijpers, tevens voorzitter van de Stichting Mont Ventoux.

De première bij Ankie Smid gaat gepaard met glitter en glamour. Zo worden de hoofdrolspelers op 9 maart over een rode loper binnengehaald, alvorens om 11.30 uur de eerste ronde spinning plaatsvindt. ‘We draaien de dvd de hele middag tot een uur of vijf en iedereen kan drie kwartier komen spinnen voor vijf euro. Dat is een symbolisch bedrag en gaat naar de Stichting Mont Ventoux. We willen dat juist nu doen, want straks gaat iedereen weer buiten fietsen,’ weet Ankie uit ervaring. ‘We proberen nog wat bekende namen te krijgen. Jelmer Jubbega komt en die probeert ook nog wat mensen mee te nemen,’ aldus Danny. Per sessie kunnen maximaal twintig spinners meedoen. ‘Ik heb zelf vijftien fietsen en wil er nog een paar bij lenen van collega’s,’ telt Ankie. ‘Iedereen heeft echt z’n best gedaan om les te geven en er zit veel afwisseling in de oefeningen. Al met al is het best een intensieve work-out.’

De dvd-première vindt zaterdag 9 maart plaats in Welness Center Ankie Smid van 11.30 tot 17.00 uur. Iedereen is daar welkom om mee te spinnen voor deSstichting Mont Ventoux. Deelname aan een sessie kost 5 euro. De dvd is ook los te verkrijgen voor thuisgebruik en kost dan 14,95 euro.

naar het nieuwsoverzicht