Content

Sywert van Lienden gast van Prinsjesdagontbijt

Sywert van Lienden gast van Prinsjesdagontbijt

Het traditionele Prinsjesdagontbijt dat we op woensdag 18 september houden - de dag na de presentatie van de Miljoenennota - heeft dit jaar een bijzondere hoofdgast: Sywert van Lienden.

Sywert van Lienden, die regelmatig als politiek commentator aanschuift bij De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman, verwierf in 2007 landelijke bekendheid toen hij als LAKS-voorzitter leiding gaf aan de protestacties tegen de 1040-urennorm in het Nederlands voortgezet onderwijs.

In april 2012 presenteerde Van Lienden in het televisieprogramma Buitenhof de G500, een jongerenbeweging die de Nederlandse politiek van binnenuit probeert te hervormen. De G500 bestaat uit meer dan duizend leden, die allen lid zijn geworden van de politieke partijen VVD, CDA en PvdA. Op de politieke congressen van deze partijen trachtten G500-leden de partijprogramma's voor de Tweede Kamerverkiezingen 2012 te beïnvloeden door mee te stemmen.

Van Lienden schreef als columnist voor oa HP/De Tijd en NRC Next. Hij is ook onafhankelijk lid van het jongerenpanel van de Sociaal-Economische Raad.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt dit jaar geen forumdiscussie gehouden maar gaat gespreksleider Danny Pol de aanwezigen actief betrekken bij de presentatie van Sywert van Lienden. Het ontbijt start om 07.00 uur. Meer informatie over het programma en locatie vind je in onze agenda.

naar het nieuwsoverzicht