Content

PEC Zwolle en gemeente Meppel gaan actief samenwerken

PEC Zwolle en gemeente Meppel gaan actief samenwerken

PEC Zwolle en de gemeente Meppel zijn een overeenkomst aangegaan om de stad Meppel en de regio Zwolle te versterken. De club en de gemeente organiseren hiervoor diverse activiteiten op maatschappelijk en economisch gebied.

Op 12 juli 2012 lanceerde PEC Zwolle de naam IJsseldelta stadion. De organisatie deed hierbij de oproep aan ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden om zich aan te sluiten om de regio verder te versterken door regiobinding en -branding. PEC Zwolle en gemeente Meppel hebben hiervoor nu een inhoudelijke agenda opgesteld. Jan Westmaas, burgemeester van de gemeente Meppel: ,,Gemeente Meppel en PEC Zwolle worden partners bij het gezamenlijk nastreven van ambities voor de regio Zwolle. Samen met andere partners van PEC Zwolle – zoals Landstede, Deltion College, gemeente Zwolle, MarketingOost, Marketing IJsseldelta en stichting Metropool Zwolle - stimuleren wij samenwerking met organisaties binnen én buiten de regio. Meppel heeft bijvoorbeeld nadrukkelijke ambities op het gebied van logistiek en havens. Samen met PEC Zwolle en de gemeenten Kampen en Zwolle hebben wij een evenement georganiseerd om deze ambities te presenteren aan Rotterdamse havenbedrijven, rondom de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord. Dit heeft veel waarde voor de haveneconomie in Meppel. Wij onderhouden inmiddels goede contacten met Port of Rotterdam en gaan ons samen met PEC Zwolle inzetten om het thema Logistiek en Havens op de landelijke kaart te zetten."

Netwerk Connectevent
Edward van Wonderen, algemeen directeur PEC Zwolle: ,,De banden tussen de steden Zwolle en Meppel worden steeds sterker. PEC Zwolle zet zich daar samen met haar partners actief voor in. De gemeente Zwolle en PEC Zwolle hebben de afgelopen jaren gezamenlijk de banden met omliggende gemeenten aangehaald, door regiobijeenkomsten te organiseren rondom economische en maatschappelijke thema’s. Nu het bestuurlijke samenwerkingsverband tussen gemeenten vorm heeft gekregen, is het voor de komende jaren een uitdaging om dit regiogevoel ook te laten leven onder ondernemers. De gemeente Meppel en organisaties in Meppel zijn hierin binnen de regio vooruitstrevend. Het Connectevent Meppel Zwolle op 29 augustus is hiervan een goed voorbeeld. Het evenement wordt georganiseerd door PEC Zwolle en Businessclub Meppel - met ondersteuning van onze regiopartners – en heeft als doel om Meppeler organisaties voor te lichten over ontwikkelingen in de regio Zwolle. Ongeveer 130 organisaties uit Meppel en Zwolle nemen deel aan het evenement. Door samen op te trekken met regiopartners kan PEC Zwolle haar spilfunctie in de regio blijven vervullen. Wij zijn daarom blij met de samenwerking met de gemeente Meppel.’’

naar het nieuwsoverzicht