Content

Nieuw muzikaal evenement gedragen door BC'ers

Nieuw muzikaal evenement gedragen door BC'ers

De Meppeler Nacht van de Popmuziek is een nieuw evenement dat dankzij de inzet van drie BC'ers de geschiedenis van de popmuziek in het spotlicht zet.

Op vrijdagavond 1 november wordt Herberg 't Plein het episch centrum van de eerste Meppeler Nacht van de Popmuziek. De organisatie is in handen van Eric Grotens (Tamek), Flip Vellinga (Boom regionale uitgevers), Danny Pol (Danny Pol Netwerken) en Herre Huberts. Jaap de Boer van Herberg ’t Plein is creatief adviseur.

De Muzieknacht wordt op drie verschillende locaties in of bij ’t Plein gehouden. Buiten op het verwarmde terras vinden akoestische optredens plaats. De organisatie heeft ervoor gekozen om de artiesten die de optredens verzorgen ‘midden in het publiek’ te zetten. ‘Dat past beter bij het karakter van het evenement’, aldus Jaap de Boer. ‘We willen het klein houden’, vulde Eric Grotens onlangs na afloop van een overleg aan. De bovenverdieping van het horeca-etablissement wordt ingericht als een woonkamer en daar verzamelen zich de échte muziekliefhebbers. Popkenner Wouter Bessels presenteert daar tot diep in de nacht een muziekquiz. Een ander onderdeel is de ‘plaat en zijn verhaal’. Bekende en minder bekende Meppelers vertellen over de plaat die speciale gevoelens bij ze oproept. Bessels vertelt bovendien mooie verhalen uit de popgeschiedenis, die hij kracht bijzet met uniek beeldmateriaal. Aan de muziekquiz kan worden deelgenomen door vierentwintig personen.

In het café wordt de live muziek verzorgd door The Steaming Pianos.

naar het nieuwsoverzicht