Content

Businessclub maakt spelenderwijs kennis met duurzaamheid

Businessclub maakt spelenderwijs kennis met duurzaamheid

Onder ideale omstandigheden, helder zicht en geen onverwachte wegversperringen, hebben ruim vijftig leden van Businessclub Meppel donderdag 24 april spelenderwijs kennis gemaakt met het thema Duurzaamheid in Drenthe.

Tijdens een competitieve autotocht, wie legde de route in zo min mogelijk kilometers af, verkenden de Meppeler ondernemers de provincie en bezochten zij een achttal bedrijven en organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Hierover moesten vervolgens ook nog verschillende vragen beantwoordt worden zodat er, in combinatie met de kilometerscore, een winnend team gelauwerd kon worden.

Het netwerkevenement was door de Businesslub met Toyota Van der Linde Meppel georganiseerd. Directeur Marc Jan van der Linde bood zijn hybride auto’s aan voor het evenement omdat hij het thema van de dag bij het ontstaan ervan meteen onderschreef. “Toyota is niet voor niets marktleider bij de hybride auto’s en daarnaast vind ik het leuk om ondernemers uit Meppel kennis te laten maken met ons bedrijf.” Behalve dat Van der Linde een deel van zijn auto’s beschikbaar stelde, was zijn bedrijf ook start- en finishplaats. De teams kregen vlak voor vertrek op basis van enkel wat coördinaten en cryptische omschrijvingen de route onder ogen. Teamwork, creativiteit en nuchter verstand moesten de rest doen. Het leidde ertoe dat menig team wel eens de weg kwijtraakte. Uiteindelijk vond toch iedereen de juiste route omdat in de moeilijke gevallen de sociale netwerken wel eens een uitweg boden.
 
Van der Linde keek, samen met de organisatie, na afloop van het evenement tevreden terug op de dag. “Hoewel we het de deelnemers niet altijd makkelijk hebben gemaakt, spatte het plezier er vanaf.” Onderweg bezochten de deelnemers bedrijven als het Planetarium in Dwingeloo, zwembad De Slenken in De Wijk, DOC Kaas in Hoogeveen en de VAM locatie in Wijster. Het winnende team bestond uit Arjen van Driesum van Hotel Zwartewater, Bianca Boogerd van Tamek, Wim van Es van Diepenveen en Van Es Advocaten en Hans Snijders van Artisan Home.

naar het nieuwsoverzicht