Content

Netwerk Connectevent toont Meppel op haar bestAfgelopen vrijdag werd het tweede Netwerk Connectevent gehouden. Ongeveer 250 deelnemers van organisaties uit de Regio Zwolle namen deel aan het evenement in Meppel.

Na het ontvangst en een kop koffie in Schouwburg Ogterop vertrokken de 250 deelnemers naar de Meppeler haven. In een prachtig en sfeervol ingerichte loods van MCS Terminal volgde onder leiding van gespreksleider Danny Pol een onderhoud tussen Jan Westmaas (burgemeester Meppel), Jacco Vonhof (ondernemer en voorzitter VNO-NCW Midden) en Edward van Wonderen (algemeen directeur PEC Zwolle). Het belang van de regionale havens, regionale samenwerking en de rol van PEC Zwolle werden in dit gesprek benadrukt. Na het panelgesprek gaf Willem van der Ark (directeur MCS Terminal) een presentatie over het indrukwekkende bedrijf in Meppel, waar boten en vrachtwagens af en aan varen/rijden voor distributie richting de grote zeehavens en het achterland. Hierna kregen de bezoekers een rondleiding over het MCS-terrein en bezochten zij een warehouse van Friesland Campina. Tijdens de rondleiding werd bekendgemaakt dat MCS Meppel en Friesland Campina 23 miljoen gaan investeren in de uitbreiding van het warehouse in Meppel.

Meppel Culinair
Na de rondleiding vertrokken de gasten naar het Wilhelminapark voor Meppel Culinair. De 250 deelnemers werden verdeeld in 11 groepen en kregen in verschillende paviljoens gerechten voorgeschoteld. De groepen waren dusdanig ingedeeld dat er een goede mix bestond tussen Meppeler, Kamper en Zwolse ondernemers en zij elkaar beter leerden kennen tijdens de culinaire route. Rond 19 uur werd het evenement afgesloten door de organisatie met een dankwoord richting de deelnemers en een oproep om de banden te blijven aanhalen in het belang van de regionale economische ontwikkeling. De bezoekers keerden tevreden huiswaarts en waren te spreken over het programma, dat Meppel op haar best had getoond.

Het Netwerk Connectevent was een initiatief van PEC Zwolle en Businessclub Meppel, met steun van alle Meppeler businessclubs, ondernemersverenigingen, Citymarketing Meppel en MCS Meppel. Het Netwerk Connectevent had als doel om de samenwerking tussen de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel verder te stimuleren door ondernemers uit deze steden met elkaar in contact te brengen en bij te praten over de regionale economische ontwikkelingen. De gemeente Zwolle, Kampen en Meppel werken bijvoorbeeld intensief samen om de regionale havens op de landelijke kaart te zetten. (Bron: www.peczwolle.nl)

naar het nieuwsoverzicht