Content

Prinsjesdagontbijt in teken van Miljoenennota

Prinsjesdagontbijt in teken van Miljoenennota

In de vroege ochtend van woensdag 17 september, de inkt van de Miljoenennota is nog maar net opgedroogd, geeft de bekende politiek commentator Sywert van Lienden zijn beschouwing op de plannen van het Kabinet.

Net als voorgaande jaren zullen ook aanstaande woensdag weer zo’n 150 ondernemers uit de regio elkaar treffen bij het Prinsjesdagontbijt. Volgens medeorganisator Eric Grotens van Tamek Accountants is het ontbijt inmiddels uitgegroeid tot een vast item in de agenda van menig regionaal ondernemer. “Wij garanderen onze bezoekers dan ook een gemêleerd netwerk.”

De opzet van de ochtend is al jaren een bekend ritueel. De gasten van Tamek Accountants, Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland en Businessclub Meppel worden vanaf 07.00 uur ontvangen met een uitgebreid ontbijt. Vanaf 08.00 uur geeft Van Lienden zijn beschouwing op de begroting van het kabinet en treedt hij, samen met presentator Danny Pol, in discussie met de aanwezigen.

Sywert van Lienden (24), die regelmatig als politiek commentator aanschuift bij De Wereld Draait Door en BNR Nieuwsradio, verwierf in 2007 landelijke bekendheid toen hij als LAKS-voorzitter leiding gaf aan de protestacties tegen de 1040-urennorm in het Nederlands voortgezet onderwijs. Hij noemt zichzelf een ‘idealist zonder illusies’. Van Lienden is de oprichter van de politieke vernieuwingsbeweging G500 die invloed probeert uit te oefenen op verkiezingsprogramma’s van de grote politieke partijen. Zijn geluid is vernieuwend en prikkelend.
Van Lienden schrijft als columnist voor oa HP/De Tijd en NRC Next. Hij is ook onafhankelijk lid van het jongerenpanel van de Sociaal-Economische Raad.


naar het nieuwsoverzicht