Content

Nieuwe schutsluis van grote economische betekenis voor Meppel

Nieuwe schutsluis van grote economische betekenis voor Meppel

De nieuwe schutsluis bij Zwartsluis, die de bestaande keersluis gaat vervangen, betekent veel voor Meppel. Woensdagavond 12 november ligt Rijkswaterstaat het miljoenenproject toe.

In Hotel Zwartewater in Zwartsluis worden op 12 november vanaf  19.30 uur geïnteresseerden ontvangen voor een informatieavond van Rijkswaterstaat. Na een korte introductie over de stand van zaken, worden de bezoekers aan thematafels geïnformeerd over de planning, het ontwerp en de effecten en doelen van de nieuwe sluis.

Zo kan onder meer informatie ingewonnen worden over plaatsing van een nieuwe roldeur, in december of januari. Ook wordt plaatsing van de nieuwe brug in maart of april van 2015 toegelicht. Dan kan scheepvaart hier twee dagen niet passeren.

Rijkswaterstaat bouwt de Meppelerdiepsluis om van keersluis tot schutsluis. Daardoor kan de scheepvaart het hele jaar zonder stremmingen van en naar Meppel varen. Grotere schepen kunnen vlotter en veiliger passeren, doordat de nieuwe sluis breder en dieper zal zijn dan de huidige. Ook wordt het bedieningsgebouw vervangen. Het project moet in 2017 klaar zijn en zal naar verwachting een flinke impuls geven aan de Meppeler zeehaven.

naar het nieuwsoverzicht