Content

B’ART 2015 verovert Drenthe

B’ART 2015 verovert Drenthe

Eigenwijs, brutaal en nieuwsgierig. Dat is B’ART 2015, die ‘dit is óók Drenthe’ als veelbetekenende subtitel heeft meegekregen. Het boek van het Huus van de Taol werd op 23 oktober tijdens een groot B’ART Event gepresenteerd en is in vele winkels te koop.

Eén van de stuwende krachten achter dit boek, dat vanaf nu ieder jaar moet verschijnen, is Peter Nefkens van Artizzl, lid van de Businessclub Meppel. Niet alleen nam hij een belangrijk deel van de redactie voor zijn rekening, ook de organisatie én presentatie van het Event had een hoog Artizzlgehalte.

Natuurlijk ligt het boek in de winkel, maar voor ondernemers ligt hier een buitenkans om een fraai cadeau voor relaties of vrienden aan te schaffen tegen een aantrekkelijke korting. Wie namelijk tien boeken of meer bestelt, betaalt een speciaal actietarief in plaats van de consumentenprijs van € 17,50 per boek.

Maarten van Rossem
B’ART 2015 is een boek waarin 224 pagina’s Drenthe tot leven komen. Het boek bewandelt andere Drentse wegen dan de welbekende. Verrassend en ondeugend en daar hebben Maarten Van Rossem, Yvonne Kroonenberg, Peter Middendorp en Marieke Heebink geen flauw benul van.
Een bekwame redactie is ruim een jaar bezig geweest met de realisatie van dit bijzondere boek. Zeker de helft van de inhoud bestaat uit foto’s, de andere helft is gevuld met onder meer verhalen, gedichten, interviews en recepten. Een deel is in het Drents geschreven, want de streektaal blijft een speciale plek in het hart van B’ART innemen, maar het andere deel is gewoon in het Nederlands te lezen. Kunst, cultuur, sport, architectuur, culinair en ondernemen; het heeft allemaal een plaatsje gekregen in deze eerste B’ART.

Eén van de grootste evenementen in Drenthe, is de TT in Assen. Jack Middelburg, Wil Hartog en het duo Egbert Streuer en Bernhard Schnieders wonnen op onvergetelijke wijze. Motoren glimmen mooi en de snelheden zijn hoog, maar de misschien wel mooiste kant van de TT, wordt haarfijn getoond door B’ART. Foto’s van Wilbert Bijzitter liegen niet!

B’ART wil eigenwijs zijn: poëzie wordt afgewisseld met prikkelende foto’s, maar voor een oerdegelijke foto van een wandelclub deinst het boek niet terug. Brutaal beoogt B’ART ook te zijn: er wordt even binnengekeken bij een galerie, maar net zo makkelijk valt te genieten van de geheimen die korte rokjes bieden. Nieuwsgierigheid is B’ART niet vreemd, want hoe worden nou die schroefjes gemaakt en wat vindt Roelof Keen van vis?
Op www.ditisookdrenthe.nl is meer informatie te vinden, zoals drie verrassende filmpjes. Via http://www.i-flipbook.nl/nl_nl/flipbook/367-b-art-2015.html kun je zelfs een digitaal kijkje in de B’ART nemen. B’ART doet ook aan Twitter: @ditisookdrenthe.

Boeken bestellen kan via info@huusvandetaol.nl of bellen met 0593-371010. Nadere informatie is bij Peter Nefkens te verkrijgen, 06-50635685 of peter@artizzl.nl.


naar het nieuwsoverzicht