Content

Is er ook in Meppel meer werk voor uitzendkrachten?

Is er ook in  Meppel meer werk voor uitzendkrachten?

Er is al sinds eind vorig jaar een toenemende vraag naar flexkrachten. Onlangs berichtte de ABU dat er in de eerste weken van dit jaar 11% meer vraag naar uitzendkrachten was. Geldt deze groei ook voor Meppel?

"Er zit een positieve beweging in de markt," constateert Anis Jadib van Werkplan. Dit geldt volgens Jadib niet alleen voor het traditionele uitzendwerk, maar ook bij payrolling ziet hij een groei. Ook Willemien van der Stelt, senior regiomanager van Randstad, signaleert al geruime tijd dat de groei niet aan Meppel en omstreken voorbij gaat. "Vooral technisch en secretarieel personeel zijn momenteel erg gewild," aldus Van de Stelt. "Sommige functies kunnen wij zelfs binnen een paar uur plaatsen."

Uit cijfers van branchevereniging ABU blijkt dat het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren met 11 procent steeg ten opzichte van vorig jaar.

Ondanks de rooskleurige statistieken plaatst Anis Jadib kanttekeningen. "Er is nog veel onzekerheid in de markt. Veel  bedrijven hebben geen vet meer op de botten en dus is liquiditeit een serieus onderwerp van bespreking voor veel bedrijven en organisaties. Ook is het zo dat de crisis het ondernemersklimaat heeft veranderd."

De wereld is volgens Van der Stelt constant in beweging en dat vraagt voor Randstad ook een structurele monitoring van vraag en aanbod in de markt. Randstad ziet daarbij een verschuiving van het traditionele regiodenken naar talentontwikkeling. "Wij investeren steeds meer in het ontwikkelen van talenten. Heeft een organisatie uit Brabant een vacature, dan kijken wij niet meer enkel in de regio maar spreken wij de verschillende pools met talenten aan."

(Foto: Dagblad van het Noorden)

naar het nieuwsoverzicht