Content

Alexander Kisjes overhandigt Dieuwertje Blok haar 'eigen' bier

Alexander Kisjes overhandigt Dieuwertje Blok haar 'eigen' bier

BC’er en biersommelier Alexander Kisjes van Mitra Kisjes heeft Dieuwertje Blok het eerste flesje Dieuwertje Bock bier persoonlijk overhandigd in Hilversum.

Kisjes: "Meteen toen ik hoorde dat de landelijke intocht in Meppel zou plaatsvinden, begonnen de ideeën al te borrelen. Na een brainstorm met conceptontwikkelaar Bart Beltman rolde er een naam en concept uit en toen viel alles samen."
Kisjes vroeg zijn brouwcompagnon Ruud van Moorst  van brouwerij De Eem om het speciale bock bier te brouwen. "Een goede keuze, want Van Moorst heeft onlangs met een eigen bockbier een prijs  gewonnen op een bock bier festival in Amersfoort."
Het bock bier is gebrouwen bij de  Sallandse Bierbrouwerij in Raalte. "Net als mijn Grachten Tripel " vertelt de biersommelier. Kisjes is zeer tevreden over het resultaat: "Dit bovengistend  robijnrode bock bier is toegankelijk en toch rijk van smaak."
Dieuwertje Bock bier is het derde bier dat Alexander Kisjes op de markt brengt. Naast Dieuwertje Bock bier zijn er nog een Grachten Tripel en een Grachten Blond.
De ondernemer laat weten al weer nieuwe plannen te hebben, ditmaal voor een IPA bier.
Dieuwertje Bock bier bevat 6,5  % alcohol en is vanaf heden verkrijgbaar bij Mitra Kisjes in Meppel. Kisjes houdt een flesje achter voor een eventueel dorstige Sint.

naar het nieuwsoverzicht