Content

Port of Zwolle verguld met beoogd burgemeester Meppel

Port of Zwolle verguld met beoogd burgemeester Meppel

Richard Korteland (37), beoogd burgemeester van Meppel, staat te boek als een sterke bestuurder die ervaring heeft met havenzaken. Dat laat Jeroen van den Ende, directeur Port of Zwolle, weten.

De Meppeler gemeenteraad heeft donderdagavond tijdens een besloten meeting de voordracht van Korteland bekrachtigd. De huidige wethouder in Papendrecht is daardoor nog enkele formaliteiten verwijderd van een verhuizing naar Meppel.

Korteland heeft als wethouder onder andere Economisch Beleid en Havenzaken in zijn portefeuille. "Papendrecht heeft een grote haven waar enkele grote jongens, zoals Boskalis, gevestigd zijn," weet Jeroen van den Ende. De havendirecteur, goed bekend in de regio Rotterdam, kijkt dan ook reikhalzend uit naar de komst van Korteland. "Als directeur van het regionale havenbedrijf ben ik natuurlijk blij dat Meppel voor deze burgemeester gekozen heeft." Port of Zwolle heeft bij de oprichting in 2015 een groei van 20 procent werkgelegenheid als doelstelling geformuleerd. Volgens Van den Ende kan Korteland, met zijn ervaring en netwerk, daarbij goed helpen.

naar het nieuwsoverzicht