Content

Meppel verwelkomt nieuwe burgemeester

Meppel verwelkomt nieuwe burgemeester

Inwoners en ondernemers uit de gemeente Meppel hebben binnen 48 uur afscheid genomen van de oude burgemeester en de nieuwe verwelkomt.

Op dinsdag 30 augustus nam een volgepakte Grote Zaal van Schouwburg Ogterop afscheid van burgemeester Jan Westmaas die de gemeente 11 jaar gediend heeft. Met een aantal indrukwekkende toespraken, waarin de burgervader natuurlijk een flink aantal veren in de....werden gestoken, en een informele borrel in de foyer werd Westmaas op gepaste wijze uitgezwaaid.

In het vacuüm tussen de ene en de andere burgemeester, dat één dag duurde, nam binnenstad wethouder en Loco-burgemeester Roelof Pieter Koning de honneurs waar.  De ambtsketen moest hij donderdagavond echter weer afstaan aan de 37-jarige Richard Korteland die even daarvoor zijn eed af had gelegd.

Korteland, tot voor kort wethouder in Papendrecht, woont inmiddels in Meppel, samen met zijn vriendin en hun 1-jarige dochter. De komende maanden gaat Richard Korteland gebruiken om Meppel en de bevolking te leren kennen.
(Foto: Jeppe Oostenga / RTV Drenthe)

naar het nieuwsoverzicht