Content

Pubquiz zorgt voor veel hilariteit tijdens BC-café“Wat was de hoofdstad van het Azteekse rijk, nu Mexico City?” Niemand had dit goed, alhoewel … Te’tloktitlán werd fout gerekend; het had Tenochtitlán moeten wezen. Dus 9 punten, geen 10.

Het Bar Team had geluk dat de jury zo streng was. Anders hadden ze de hoofdprijs (drie flessen dropshot) moeten delen. Tien punten waren voldoende voor plaats één. Het team Bijzonder Abba werd ondanks/dankzij hun Te’tloktitlán tweede, samen met Kiek’n wat ’t wordt. Na een foutloze eerste ronde had Kiek’n wat ’t wordt de hoge verwachtingen niet ingelost: 8 + 1 = 9. 

Van zonnetje naar onweer
Een vrolijke sfeer, leuke en interessante ontmoetingen, heel veel lachen – voor, tijdens en na de quiz. De ontspanningsmodus van BC Meppel. Zelfs uit het team dat na een tegenvallend resultaat zijn naam veranderde van ’t Zonnetje in huis naar ’t Onweer in huis, bleven lachsalvo’s klinken. 
In Herberg ’t Plein verzamelden zich donderdagmiddag 9 november een kleine 25 BC’ers. Voor de quiz vormden zij drie- en vierkoppige teams. Een prima manier om elkaar (beter) te leren kennen. Zestien vragen vuurde quizmaster van dienst Bart Lever in twee ronden op de deelnemers af. Hier zaten o-ja!tjes, maar ook o-ja?tjes tussen.

Fobie
Wist u dat lijders aan alliumfobie angstig worden door knoflook? De meeste quizdeelnemers van de BC wisten het niet. Die dachten aan angst voor anderen of voor medicijnen, zelfs aan een ‘fobie voor alles’. Angst voor edelmetalen of een fobie voor aluminiumfolie? Ook niet. Alleen het Bar Team had het antwoord wonderwel goed. Kennismaken met een paar andere opmerkelijke fobieën? Kijk hier. 

(Enneh, team JABrail … die achteruitvliegende vogel is de kolibrie, dus NIET de ooievaar.)

naar het nieuwsoverzicht