Content

Kerstquiz bij Bloemen Petersen besluit actief BC-jaarBloemen Petersen, donderdagavond 21 december. Bedrijfsleider Harm Stam - bij de dames bekend van de pikante beeltenis op de toiletdeur bij 't Plein - vertelt om te beginnen over de historie en het werk van de veelzijdige bloemenspeciaalzaak.

Na Harms optreden is er blijkbaar sprake van enige oververhitting, want de apparatuur weigert plots dienst, zodat de kerstquiz wordt uitgesteld tot na de maaltijd. Het boerentapasbuffet van Herberg 't Plein, verdeeld over de bloemrijke tafels en kasten, gaat er bij de 65 gasten goed in.

Kahoot
Met een volle maag kan iedereen vervolgens inloggen via de app Kahoot. Op het grote scherm verschijnen de (schuil)namen van 36 deelnemers. De rappe quizmaster Bart Lever moet zijn best doen om het hoge tempo bij te benen. De twaalf vragen gaan over de BC-bijeenkomsten van het afgelopen halfjaar. De nieuwe tussenstand is telkens direct te zien. 
Een zekere 'Gert' neemt na enkele vragen al de leiding in het klassement en staat die koppositie niet meer af. Het blijkt om Gert Boerhof te gaan. Hij legt het parcours als enige foutloos af.
- En, wat ging er door u heen? "Blijdschap. Ik vond het leuk om eens te winnen. Anders word ik namelijk altijd tweede! Gelukkig had Harriët haar nieuwe smartphone bij zich, want mijn eigen telefoontje kon deze snelheid niet aan." 

Beloning
Gert incasseert zijn beloning voor zijn trouwe BC-bezoekers zijn  oplettendheid : een dinerbon voor twee bij 't Plein + iets fleurigs en iets actiefs van Bloemen Petersen. 
Tot slot is het tijd voor een bloemschikoefening in kerstsferen. Dit keer wijst de computer geen winnaar aan. Iedereen foutloos dus; de hulpvaardige deskundigen Agnita en Lilette geven immers aan dat je 'niets fout kunt doen' ... 
Bemoedigend bedoeld voor een schrijver die meent dat zijn eigen creatie geen naam mag hebben. Of het moet iets zijn als 'verminkte amaryllis, tussen het groen verstopt en verdrinkend in natte sneeuw'.
Wederom een bonte en leerzame avond, goed voor de contacten en het humeur.

Een voorspoedig en gezond 2018 gewenst!


NB
Doorgaans trekt creatief knutselen met bloemen vooral vrouwen. Dit was echter de avond waarop sommige mannen hun bloemschikschroom wisten te overwinnen. Alexander Kisjes bleek zelfs over een zorgvuldige hand te beschikken. In samenspraak met Harm Stam ontstond een wild idee voor een speciale mannenworkshop. Alexander: 'Een combi met een proeverij is een optie, misschien verwerken van een flesje in het bloemstuk ...' (Wordt vervolgd?)

naar het nieuwsoverzicht