Content

Geluk van alle kantenGeluk. Het enige wat zich verdubbelt als je het deelt. Over het fenomeen ‘geluk’ ging de voorstelling in Schouwburg Ogterop van 18 januari. De Businessclub had zich met z’n zeventigen opgegeven.

Geluk is DOM, hield Van Hees het publiek voor. DOM is in dit geval de afkorting van Doelen, Oplaadmomenten en Mensen. Ook ‘MEPPEL’ is trouwens een geluksafkorting, aldus de geluksprofessor: Mensen, Energie, Project (=doel), Positiviteit, Eerlijkheid, Liefde.

Ronald
Presentator/journalist Coen Verbraak interviewde op het podium drie mensen uit de zaal over hun ultieme geluks- of ongeluksmoment. De meeste indruk maakte Ronald Bos met zijn openhartige verhaal over zijn hersentumor. Hij vertelde wat de diagnose en het leven met de ziekte met hem deed, en over de enorme wens de kinderen te zien opgroeien. Op de vraag of hij geluk ervoer, antwoordde hij: ‘Jazeker, misschien zelfs nog meer dan voorheen.’

Stilte
Laura Steenbergen behandelde letterlijk de chemie achter geluk. Jan Kuiper hield een pleidooi voor de stilte als de plek waar je dat geluk kunt ervaren. Hij gaf het publiek een eenvoudige meditatie als stilteoefening mee om thuis driemaal daags je geluk verder te vergroten. 

naar het nieuwsoverzicht