Content

Vrolijke kooksessie in DwingelooDe dertig snelste aanmelders van Businessclub kregen dinsdagavond 30 januari een kookworkshop bij ’s lands oudste familiehotel: hotel Wesseling in Dwingeloo (sinds 1662). We waren te gast in de keuken van Grand Café de Brink, dat hoort bij het hotel.

De kruidenquiz (kijken, ruiken en voelen) leverde alleen winnaars op: alle groepjes hadden alle tien kruiden goed. Een groot wonder was dit niet. De namen stonden al op het papiertje, je moest alleen nog het goede nummer er bij zetten. Veel te makkelijk natuurlijk! Wel een geslaagde manier om een goed humeur te organiseren. Elke groep kreeg een flesje speciale likeur “1662” overhandigd.

Behapbare taken
In vier groepjes ging het gezelschap in de keuken aan de slag onder leiding van kok Dennis en zijn collega’s. De totstandkoming van het viergangenmenu was in behapbare taken verdeeld. De sfeer was zo ontspannen dat een enkeling soms vergat zich in te spannen. Er was veel te veel te bespreken, te lachen en te becommentariëren. Het resultaat kon de toets der kritiek zeker doorstaan: de tomatenbouillon met roomkaas, gepocheerde kabeljauw met beurre blanc, runderhaas met rode wijnsaus en als dessert vers fruit met grand-marnier-sabayon, het werd allemaal smaakvol verorberd.

Kontje
Op de vraag ‘Wat heb je geleerd?’ kwamen gevarieerde antwoorden binnen. In verband met de ruimte slechts een kleine greep: 
Martijn van Rongen: ‘Dat je armspieren nodig hebt om sabayon op te kloppen. En dat er geen topkok aan mij verloren is gegaan. Er is heus een verschil tussen een schilderij maken en een muur sauzen …’ 
Joost Bruggeman: ‘Dat de Businessclub zo veel variatie kent en zo mooi gemêleerd is.’ 
Linda Blankendaal: ‘Dat uien snijden gemakkelijker wordt als je niet aan het kontje komt.’

Taalvernieuwer van de avond was Peter Smid, die iets in het hoofdgerecht had ‘afgetemperatuurd’. Het klinkt in elk geval heel culinair. 

naar het nieuwsoverzicht