Content

Innovatieavond bij l’Hirondelle“Eigenlijk slaat een winkel als deze in Meppel helemaal nergens op”, zegt Sjoerd droog. BC Learning van 22 februari over innovatie.

In etalage van de oude sigarenwinkel van Vermeulen staan nu zeer speciale fietsen. De zaak van de gebroeders Oscar en Sjoerd Linde heet l’Hirondelle.
“Da’s ja buutenlaands?” grapt Oscar. “Ja, Frans voor zwaluw.” In de herfst van 2017 zijn ze begonnen. Het jarendertigpand maken ze met z’n tweetjes stap voor stap weer helemaal ondernemingsklaar. Ze ontwikkelen en maken bijzondere fietsen en leveren onderdelen online. De tijd van toen komt in alles terug. En toch is de winkel juist hyper-innovatief.
De wereld telt vier l’Hirondelles: twee in Parijs, één in Bordeaux en eentje in Meppel, waar de ‘Linde brothers’ helemaal eigen baas zijn.


Wereldwijd
Dacht je dat je wel wist het fiets eruit ziet, kijk dan toch maar eens op Velowland en Beasty Bike. Via social media werden fietsen en foto’s al snel wereldwijd gedeeld. Dit mondde al snel uit in warme zakelijke contacten in Estland en Letland en bezoekjes aan onder meer Parijs. “Zonder Facebook hadden we hier niet gestaan”, aldus Sjoerd.
Inmiddels beginnen de orders te lopen: van mensen uit de regio tot evengoed liefhebbers uit de hogere regionen. Hofleverancier zijn ze nog niet, al scheelt het niet veel met Prins Bernhard jr. als klant. 


Veel slims
Innovatieadviseur Ynte van der Meer (Kennispoort Regio Zwolle) hield een leerzame voordracht over startups en innovatie. Businessclub Meppel kon inspiratie en motivatie opdoen om te innoveren. Ook ging de spreker in op de vraag hoe je innovatie ‘organiseert’ en welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn. Veel slims is ons door de natuur al voorgedaan. “Kijk goed naar de dingen om je heen. Daar kun je veel van leren.”

naar het nieuwsoverzicht