Content

Voorjaarspubquiz met bizarre vragenTijdens de voorjaarspubquiz van BC Meppel streden zes teams om de eer en om de hoofdprijs: een lekkere lunch bij Herberg ’t Plein.

Ingrediënten: prettige ontmoetingen, twee rondes met elk acht dwaze kennisvragen en veel vrolijkheid. Zelfs aan de tafel van het team “Vijfde wiel aan de wagen” bleef de sfeer uitstekend, ook al was slechts één van de zestien antwoorden juist. 

Wie wist dat het plateautje om je strijkijzer op te laten rusten een ‘treefje’ heet? De pubquizdeelnemers van de Businessclub in elk geval niet. Van Dale trouwens evenmin (wel het woord ‘treeft’, misschien dat dit bedoeld werd). Hoe dan ook, aan bizarre vragen geen gebrek op donderdag 22 maart. Er waren zes teams gevormd, bij voorkeur met deelnemers die elkaar nog niet zo goed kenden.

Bouthouder
Het ‘foute’ antwoord bouthouder (bedenker: André Kist) was bij de strijkijzervraag eigenlijk beter dan het goede antwoord. Het nadeel was dat dit woord nog niet bestond. Alleen al door deze taalverrijking verdienden teamleden van “De 10 muntjes” de overwinning. En op het eind bleek dat zij inderdaad de hoogste score (7 punten) hadden behaald. Het vijftal moest de koppositie echter delen met team “Kouvis”. Een barragevraag gaf uitsluitsel. Een makkie: ‘Wat is de volgende BC-activiteit?’
“PEC Zwolle!” 
De 10 muntjes-tafel riep dit snel en duidelijk. Een terechte winnaar. Want ‘bouthouder’ kan zo het woordenboek in.

Doorgekrast
Een balende Wim Meijer van de verliezend finalist nam de schuld op zich. Hij ‘wist’ welke auto wereldwijd het meest als taxi gebruikt wordt: Toyota! Dus ging er een streep door Mercedes. Wat toch het goede antwoord was, zo bleek achteraf. Alleen wel doorgekrast. 

Voor de winnaarslunch werden de agenda’s van "De 10 muntjes" direct getrokken: vrijdag 6 april, twaalf uur, opnieuw in ’t Plein.

naar het nieuwsoverzicht