Nieuwsbrief | BC Meppel
BC Meppel - Nieuwsbrief header
 
Lente in je netwerk
Het wil, op een enkele uitzondering na, nog niet echt vlotten met de lente. We zien de temperatuur te weinig stijgen tot hoogten die het aangenaam maken om in je (schaarse) vrije tijd lekker naar buiten te gaan. Voordeel is echter dat je daarom tijd hebt om extra aandacht aan je netwerk te besteden. Denk daarbij eens aan een netwerkplan. Schrijf daarin op welke doelstelling je wilt bereiken met jouw netwerk. En gebruik de Businessclub dan als platform om je (omzet)doelstelling te halen. In deze BIZNIZ lees je meer over een tweetal nieuwe bijeenkomsten waar je kunt werken aan meer omzet uit je netwerk. Dan schijnt de zon ook nog feller in jouw bedrijf.
 
spacer
 
Agenda: Haringparty
Agenda: Haringparty
De Haringparty van Stichting Vrienden van Engelgaarde is een traditie die al jaren met een uitroepteken in onze agenda staat. De immer goedbezochte haringproeverij staat garant voor veel culinair genot en een kwalitatief goed netwerk. Want behalve veel leden van ons netwerk, wordt de Haringparty ook bezocht door donateurs van de organiserende Stichting Vrienden van Engelgaarde.

De Haringparty is op maandag 10 juni.
spacer
Productie bedrijfsfilms volop in gang
Productie bedrijfsfilms volop in gang
Vijftien bedrijven die aangesloten zijn bij de Businessclub hebben in februari en maart dankbaar gebruik gemaakt van de speciale aanbieding om tegen sterk gereduceerd tarief een bedrijfspromotiefilm te laten maken door Time Star Media.

Onder andere Univé Reest Aa en Linde, Boelens Jorritsma, Werkplan, Bad Hesselingen, Tapilux, Het Wijnvat, BBT Supportancy, Melody Marketing, Reestmond, Bakker TIB en Bert Hoevenberg mogen of zijn al voor de camera verschijnen. Op onze site kun je de resultaten bewonderen. Want de op de speciale YouTube pagina van Time Star Media geplaatste filmpjes worden, ieder afzonderlijk, een week lang getoond.
spacer
Anke Boelens nieuw bestuurslid ledenzaken
Anke Boelens nieuw bestuurslid ledenzaken
Zoals je hebt kunnen lezen neemt Wim Post na 8 jaar afscheid als bestuurslid van Stichting Businessclub Meppel. Hij draagt het stokje over aan Anke Boelens die formeel per 1 juli toetreedt tot het bestuur. Anke gaat zich in het bestuur onder andere toeleggen op ledenzaken. Deze functie is met het oog op de groeiambities die wij hebben erg belangrijk. Anke wordt nauw betrokken bij de acquisitieplannen en is voor potentiële leden doorgaans het 'eerste gezicht' van de Businessclub dat ze te zien krijgen.

We wensen Anke veel succes en plezier bij haar bestuurswerkzaamheden.
spacer
Nieuw: I Am Consult
Nieuw: I Am Consult
Na even geproefd te hebben aan de Businessclub heeft I Am Consult zich definitief aangesloten bij ons. I AM consult is het adres voor coaching, training en begeleiding van personen en teams. Voor mensen die met plezier willen werken en voor bevordering van samenwerking en communicatie binnen organisaties.

Een onafhankelijk klankbord. Gespecialiseerd in mensen daadwerkelijk doelgericht in beweging te brengen. Of het nu gaat om ondernemer, om managementcoaching, teamcoaching, outplacement of om reďntegratie van zieke werknemers.
spacer
Agenda: Business Voice en College Tour met Wim Anker
Agenda: Business Voice en College Tour met Wim Anker
Het Starterscafé, de gemeente Meppel en de Businessclub houden op donderdag 20 juni vanaf 15.00 uur in de aula van Stad & Esch aan het Zuideinde een prachtig netwerkevent waarmee de BC het seizoen 2012-2013 op zeer waardige wijze gaat afsluiten.

Tijdens de Business Voice worden starters in de gelegenheid zichzelf in 1,5 minuut te presenteren aan ondernemers. Net als in het vergelijkbare tv-programma The Voice kunnen coaches zich bij de Business Voice omdraaien wanneer ze een presentatie horen die hen aanspreekt. Vervolgens treden ze dan een tijdje op als coach van de starter die ze hebben 'uitgekozen'.

Aansluitend aan de Business Voice start om 18.00 uur de College Tour met als bijzondere gast Friese advocaat Wim Anker. Danny Pol gaat in een uur durend programma de tweelingbroer van Hans ondervragen over een keur aan onderwerpen zoals de geruchtmakende 'zaak Robert M.', ondernemerschap in de advocatuur, de glamour van het vak en natuurlijk de liefde voor SC Heerenveen.

Het programma wordt om 19.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. (Foto Wim Anker: volkskrant.nl)
spacer
Blog: Kennis weggeven
Blog: Kennis weggeven
Kennis weggeven is een middel dat door steeds meer ondernemers wordt gebruikt om zichzelf te positioneren. Dat deze strategie effectief is, daar zijn we het met zijn allen wel over eens. Het is niet voor niks dat dit principe al rond 1900 voor het eerst werd toegepast. Toch bestaat er nog steeds de angst om te veel weg te geven.
spacer
IJsbreker: Koperen randje om Pesca
IJsbreker: Koperen randje om Pesca
Riemke Visser is met Pesca al een paar jaar een graag geziene gast bij onze netwerkevenementen. Velen weten wie Riemke is, maar wat ze precies doet weten maar weinigen. Het 12,5 jarig bestaan van haar bedrijf was voor ons aanleiding eens te onderzoeken hoe dat komt. En wat blijkt? Pesca werkt voor prachtige merken die niet bepaald om de hoek zitten.
spacer
Word coach bij de Business Voice
Word coach bij de Business Voice
Vind jij het leuk en waardevol om jouw ondernemerservaringen en vakkennis over te dragen aan de volgende generatie? Meld je dan aan als coach voor een van de deelnemers aan de Business Voice op donderdagmiddag 20 juni in Stad & Esch.

Wil je meedoen - aanmelden via de agenda - dan ben je uitgenodigd om maandag 17 juni in het Stadskantoor van 12.00 tot 13.00 een instructie bij te wonen. Op 20 juni, de dag van de Business Voice ben je van 15.00 tot 18.00 aanwezig. De tijd die je na de 'match' met jouw 'apprentice' gaat besteden is in overleg met hem of haar.
 
BC Meppel - Nieuwsbrief footer