Nieuwsbrief BC Meppel
Deze editie in de nieuwsbrief
Nieuw seizoen Businessclub
Seizoenopening niet te missen voor natuur- en wijnliefhebbers
Fleur Unique brengt geur in de Businessclub
Loek Hermans beschouwt Miljoenennota bij Ontbijtbijeenkomst

Nieuw seizoen Businessclub

De zomer is nog niet voorbij en toch start de BC al met het nieuwe, achttiende, seizoen. In deze nieuwsbrief lees er meer over. Maar we stellen ook een nieuw BC-lid aan je voor. Lees het aandachtig en wie weet herken je hem bij een van die nieuwe bijeenkomsten.

Tot slot kijken we ook nog even terug op een paar bijeenkomsten die we gehad hebben.

Seizoenopening niet te missen voor natuur- en wijnliefhebbers

We openen het nieuwe seizoen op 30 augustus met een bijzondere rondvaart en een wijnproeverij. Deze bijeenkomst organiseren wij samen met Het Wijnvat, Staatsbosbeheer en Baarsma Wine Group. Centraal in de bijeenkomst staat Banrock Station, een Australische wijn waarvan Het Wijnvat exclusief dealer is.
In Nederland heeft Banrock Station een samenwerkingsverband opgericht met Staatsbosbeheer om onze wetlands te behouden. Van elke fles Banrock Station die in Nederland verkocht wordt gaat een deel naar het 3.500 hectare grote natuurgebied De Weerribben in Noordwest-Overijssel. De bijdrage van Banrock helpt Staatsbosbeheer er voor te zorgen dat deze verscheidenheid van planten en dieren blijft bestaan.

We vertrekken deze dag om 13.00 uur per bus vanuit Meppel om in Kalenberg op enkele boten stappen. We maken vervolgens onder leiding van Staatsbosbeheer een rondvaart door het Nationaal park en bezoeken plekken waar je normaal gesproken niet mag komen. Onderweg leggen we aan bij Banrock Marshes waar we wijn gaan proeven en een uileg krijgen.

Bij terugkomst in Kalenberg meren we aan bij het pittoreske kerkje waar we de verschillende Banrock Station wijnen gaan proeven een paar kleine hapjes eten en een uitleg krijgen over de projecten die dit wijnhuis steunt.

Fleur Unique brengt geur in de Businessclub

Gerjo Kuurman heeft dit jaar een paar belangrijke beslissingen genomen. Hij verliet zijn bloemenwinkel De Blauwe Druif aan het Kerkplein en vestigde zich onder de naam Fleur Unique aan de Eekhorstweg op Industrieterrein Noord. Van daaruit kan hij zijn klanten nog beter bedienen. De liefhebbers van een vers geurend bosje bloemen hoefden niet te treuren, want wat gebleven is, is de bloemenstal die onder de oude, vertrouwde naam De Blauwe Druif ieder weekend op het Kerkplein staat.

Loek Hermans beschouwt Miljoenennota bij Ontbijtbijeenkomst

Laat woensdagochtend 16 september het brood maar in de trommel zitten want je kunt van een uitgebreid ontbijt genieten als je je opgeeft voor de Ontbijtbijeenkomst van de BC, Rabobank Meppel - Steenwijkerland en Tamek Accountants. Het is de ochtend na Prinsjesdag en we hebben dan al kennis genomen van de kabinetsplannen die vervat zijn in de Miljoenennota. Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland, zal in Schouwburg Ogterop zijn visie geven op deze nota en daarbij vooral de gevolgen voor de ondernemer belichten. Een forum bestaande uit vertegenwoordigers van Rabobank, Tamek en de gemeente Meppel gaan vervolgens discussiėren over de gevolgen van deze nota voor de regionale economie.
Al met al genoeg beleg om er een succesvolle bijeenkomst van te maken.
01/11/2018 | Ondernemersgala
18/10/2018 | Meppel Ontmoet & Doet
Postbus 495
7940 AL Meppel
info@bcmeppel.nl
T +31 (0)648105268
KvK 41019666
meer informatie? www.bcmeppel.nl
BC MEPPEL © | meer informatie? www.bcmeppel.nl

Is deze nieuwsbrief niet volledig zichtbaar? Klik dan hier voor de online versie
Niet meer deze nieuwsbrief ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief