Nieuwsbrief BC Meppel
Deze editie in de nieuwsbrief
Jaaroverzicht 2009-2010
September 2009: Ontbijtbijeenkomst met Loek Hermans
November 2009: China Festival of Lights
December 2009: Meppeler van het Jaar
Januari 2010: Ron Jans in de Engelenbak
Maart 2010: Hooghoudt
Mei 2010: Eat 'n Peek
Januari - juni 2010: Open Deur Tour
Waar we het nog niet over gehad hebben

Jaaroverzicht 2009-2010

Het Businessclub-seizoen 2009-2010 hebben we vorige week met de laatste Open Deur Tour op waardige wijze afgesloten. Dat is een mooie gelegenheid om aan de hand van een aantal spraakmakende bijeenkomsten terug te kijken naar het afgelopen BC jaar.

Het bestuur van de Businessclub kijkt in ieder geval terug op een geslaagd jaar. Ondanks de economische crisis is de Businessclub niet kleiner geworden. Toch menen wij hierover niet de loftrompet te moeten steken omdat het voor velen van jullie een moeilijk jaar is geweest. Het is, wat ons betreft, dan niet gepast om de feestmuts op te zetten. Wij spreken liever onze dank uit naar iedere BC'er voor zijn of haar vertrouwen in onze club.

Wij wensen je tot slot een mooie zomer die je genoeg energie geeft om het volgende BC seizoen optimaal te profiteren van ons netwerk.

September 2009: Ontbijtbijeenkomst met Loek Hermans

Op woensdag 16 september beleefden we de primeur van de eerste Meppeler Ontbijtbijeenkomst in de foyer van Schouwburg Ogterop. Samen met Tamek Accountants en Belastingadviseurs en Rabobank Meppel - Steenwijkerland, tekende de Businessclub voor de organisatie van deze bijeenkomst die in zijn geheel in het teken stond van de Miljoenennota die de dag ervoor tijdens Prinsjesdag gepresenteerd was.

Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland, liet zijn licht schijnen op de nota. Een forum, met daarin behalve de al genoemde Hermans ook Eric Grotens, Ton Dohle en Jaap Smit, laakte de rol van de banken in de crisis. Het leverde pittige discussies op, die ook de deelnemers aan de bijeenkomst niet onberoerd lieten.

November 2009: China Festival of Lights

Op woensdagavond 18 november bezocht een vijftigtal BC'ers de bijzondere tentoonstelling China Festival of Lights dat zijn Europese primeur in Dierenpark Emmen beleefde. Onder erbarmelijke omstandigheden, het regende en waaide enorm, genoot het Meppeler gezelschap van de sprookjesachtig verlichtte sculpturen en draken die door de hele dierentuin stonden opgesteld. Schijnbaar onberoerd trotseerden de Chinese kunstwerken de barre weersomstandigheden waardoor het enthousiasme van de bezoekers aangewakkerd werd en sommigen zelfs nog een tweede ronde door het park liepen. Anderen warmden zich binnen weer op en begonnen alvast met de voorgerechten van het culinaire Chinese buffet dat die avond voor de BC geserveerd werd. Enige hilariteit ontstond toen het doven van een rechaud tot een klein Chinees tafelbrandje leidde. De immer oplettende Jan Vrielink toonde met een bliksemactie dat aan hem een kundig brandweerman verloren is gegaan.

December 2009: Meppeler van het Jaar

In een jaaroverzicht mag de Oudejaarsbijeenkomst met de verkiezing Meppeler van het Jaar natuurlijk niet ontbreken. Deze, inmiddels tot een traditie uitgegroeide, feestavond wist ook deze keer weer ruim honderd BC'ers te interesseren. Omdat ook andere belangstellenden uitgenodigd waren te komen stokte te bezoekersteller boven de twee honderd feestvierders. Zij zagen behalve een scala aan optredens ook de uitslag van de verkiezing. Stichting Mont Ventoux streek terecht met de hoogste eer en wordt in een adem genoemd met andere winnaars als Nico Sieffers, De Dikdakkers en Jaap de Boer.
De opbrengst van de avond, verkregen door de kaartverkoop, kwam ten goede aan het KWF dat mede dankzij de initiatieven van Stichting Mont Ventoux op onze steun kon rekenen.

Januari 2010: Ron Jans in de Engelenbak

Eén van de, zo niet dé, sympathiekste trainers uit het Nederlandse betaald voetbal was dan eindelijk een keer te gast tijdens onze Parallelbijeenkomst van het Sportgala. De inspanningen om Jans naar Meppel te krijgen werden ruimschoots beloond met een boeiende avond die vakkundig gepresenteerd werd door Koert Westerman. Hoewel Jans minder sprankelend was dan voorgangers als René van der Gijp, Mario Been en Johan Derksen, wist hij meer dan genoemde sprekers te ontroeren. Met name de vragen van Westerman over de jeugd van Jans en de rol van zijn ouders daarin deed menig BC'er even diep slikken. Zelfs Jans moest na afloop toegeven dat hij tot zijn eigen verbazing emotioneel reageerde op de herinneringen aan een roerige tijd in Zwolle.

Maart 2010: Hooghoudt

Na bijna twintig jaar Businessclub weten we één ding zeker: een BC'er kun je 's nachts wakker maken voor een boeiend bedrijfsbezoek. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de aanmeldingen voor het bezoek aan de fabriek van Hooghoudt in Groningen in hoog tempo binnen stroomden. De bus zat op dinsdag 23 maart dan ook goed vol. De presentatie die we kregen was niet alleen inhoudelijk erg leuk, maar ook de visuele presentatie was indrukwekkend. De tour door de fabriek mocht dan een klein beetje tegenvallen, er viel weinig te zien, de proeverij en het diner vergoedde veel zo niet alles. Het leidde in ieder geval tot een hoop stralende gezichten op de terugweg. Of lag dat aan de proeverij?

Mei 2010: Eat 'n Peek

Een echte topper, zo hoorden we een van de deelnemers aan Eat 'n Peek na het laatste gerecht op donderdagavond 27 mei zeggen. Bescheiden als we zijn, willen we ook wel toegeven dat dit kijk-eet-fiets evenement goed aanslaat bij de BC'ers die meedoen. Twee jaar geleden voor het eerst gehouden, en dit jaar voor de tweede keer. Rabobank, BBT Supportancy, Boom regionale uitgevers, de Werkboerderij en Inreda Project en Interieur, waren de gastbedrijven die ruim veertig deelnemers ontvingen en ruimte boden voor één van de gerechten die geserveerd werden door Restaurant Het Schellinkje en De Toekomst.
Het succes heeft er in ieder geval toe geleid dat Eat 'n Peek volgend seizoen weer op de agenda prijkt. Ook dan hopen we weer lovende kritieken te krijgen. Want die smaken goed!

Januari - juni 2010: Open Deur Tour

Een nieuw format was dit jaar de Open Deur Tour. Het zorgvuldig uitgekiende concept is ontwikkeld naar aanleiding van de brainstormsessies die we twee jaar geleden met een groep BC'ers hebben gehouden. Die zorgvuldigheid heeft z'n vruchten afgeworpen van de ODT bleek een schot in de roos te zijn. De waardering kwam daarbij van zowel bezoekers als deelnemende bedrijven die uit de opgedane contacten een hoog rendement wisten te behalen.

De Tour gaat in het nieuwe seizoen verder en het bestuur hoopt ook volgend jaar de resultaten met gouden pen te mogen opschrijven.

Waar we het nog niet over gehad hebben

Deze nieuwsbrief belicht, zonder anderen tekort te willen doen, een aantal highlights van het afgelopen seizoen. We hadden het ook nog graag gehad over bijvoorbeeld ons bezoek aan de indrukwekkende film De Storm. Of over het verkiezingsdebat in februari toen wij voor het eerst in de geschiedenis samen met alle bedrijvenclubs in Meppel een bijeenkomst organiseerden.

Ook aan het wielerspektakel Rondom de Meppeler Toren denken we met genoegen terug. En de Haringparty van twee weken geleden ligt ons nog net zo vers als de Hollandse Nieuwe in het geheugen. En zo zijn er misschien nog wel wat bijeenkomsten die in dit overzicht hadden moeten staan.

Volgend seizoen, dat al op 19 augustus spectaculair begint met Sail In, kijken we weer terug en hopelijk met net zoveel plezier als nu. Tot dan!
01/11/2018 | Ondernemersgala
Postbus 495
7940 AL Meppel
info@bcmeppel.nl
T +31 (0)648105268
KvK 41019666
meer informatie? www.bcmeppel.nl
BC MEPPEL © | meer informatie? www.bcmeppel.nl

Is deze nieuwsbrief niet volledig zichtbaar? Klik dan hier voor de online versie
Niet meer deze nieuwsbrief ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief