Nieuwsbrief BC Meppel
Deze editie in de nieuwsbrief
Knallend het jaar uit
Oudejaarstoespraak voorzitter Harry Helmich
Mooie premiere in Ogterop
Nieuw: Finovion
Ron Jans naar Parallelbijeenkomst op 21 januari
Vrouwen en kinderen eerst: de boot loopt aardig vol
Gaan we weer schaatsen?

Knallend het jaar uit

Dit is de laatste digitale BIZNIZ van dit kalenderjaar en dat is voor de redactie geen reden om rustig aan te doen. In deze digi BIZNIZ kijken we terug naar de Oudejaarsbijeenkomst, vooruit naar komend jaar en stellen we natuurlijk onze nieuwe leden voor. En oh ja, het bestuur wil ook nog wat zeggen.

Veel leesplezier en namens de redactie alvast een fantastisch 2010 gewenst!

Oudejaarstoespraak voorzitter Harry Helmich

Tijdens de Oudejaarsbijeenkomst op dinsdag 22 december keek voorzitter Harry Helmich traditioneel terug op het afgelopen jaar. Volgens de preses zal 2009 de geschiedenis ingaan als het crisisjaar. "Wie had twee jaar geleden verwacht dat een bank failliet zou kunnen gaan en dat de beurzen tot zo'n dieptepunt zouden zakken," vroeg Helmich zich af.

De directeur van Univé Aa Reest en Linde stond ook stil bij het overlijden van Bram en Berry Peteresen. "De aanwezigheid van Bram en Berry zullen wij missen, maar we hopen Herma en Toos regelmatig bij onze activiteiten te zien."

Helmich keek in zijn rede ook terug naar een aantal spraakmakende bijeenkomsten zoals de workshops bij Hulskamp Audiovisueel in Utrecht, de fietstocht in Amsterdam, de Ontbijtbijeenkomst met Loek Hermans en het China Festival of Lights in Emmen. In zijn blik naar de toekomst liet Harry weten zich vooral te verheugen op de wedstrijd Nederland - Kameroen die tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika wordt gespeeld en live uitgezonden wordt op een levensgroot led-scherm in de Meppeler binnenstad. Maar ook de trip naar Sail In op 19 augustus staat met stip genoteerd in de agenda van de voorzitter.
"De BC is een actieve organisatie die de leden de mogelijkheid biedt om elkaar te ontmoeten in een ongedwongen en informele sfeer."
Tot slot wenste Helmich mede namens het bestuur alle BC'ers een goed en gezond 2010.

Mooie premiere in Ogterop

De Oudejaarsbijeenkomst, waar we hierboven al iets over konden lezen, beleefde dit jaar de eerste uitvoering in Ogterop. Na vier jaar Lord Nelson zijn we een stap verder gegaan omdat we met de Oudejaarsbijeenkomst een breder publiek willen bereiken en ja, dan is Lord Nelson - hoe gezellig het er ook is - een maatje te klein.

Deze beslissing pakte goed uit, want ruim driehonderd bezoekers hadden de (glibberige) weg naar Ogterop weten te vinden. Daar werden ze verwend met live optredens van Trust, I Kissed Charles en als afsluiter Baricade.
In de Grote Zaal vond de verkiezingsuitslag van de Meppeler van het Jaar 2009 plaats. In een onderhoudend programma werd op komische wijze teruggekeken naar het afgelopen jaar en werden kandidaten nog weer eens voorgesteld. Juryvoorzitter Jaap de Boer sprak rond half elf eindelijk de verlossende woorden: Meppeler van het Jaar 2009: Stichting Go for Mont Ventoux. De stichting vierde feest en dat voorbeeld werd door de overige gasten gevold in de foyer, waar het nog lang onrustig bleef...

Nieuw: Finovion

Sinds deze maand is ook Finovion lid van de BC geworden. Finovion is een administratie- en advieskantoor waarvan Gert Jan Teerling de Meppeler vestiging een gezicht geeft. Naast het voeren van administratie, het tijdig doen van belastingaangiften, salarisadministratie en het opstellen van jaarrekeningen is men bij administratiekantoor Finovion aan het juiste adres voor meer inzicht in administratieve processen. Dit wordt gerealiseerd door administraties minimaal maandelijks bij te werken, door toegang te verlenen tot eigen administratie via internet en door op regelmatige basis met de cijfers door te nemen en acties uit te zetten naar de toekomst.

Kijk bij de volgende bijeenkomst goed om je heen en let op Gert Jan Teerling. Hij kan je namelijk meer vertellen over Finovion.

Ron Jans naar Parallelbijeenkomst op 21 januari

Het is ons eindelijk gelukt: we hebben Ron Jans weten te strikken voor de Parallelbijeenkomst op donderdag 21 januari in de Engelenbak van Schouwburg Ogterop. En het is misschien voorlopig de laatste kans om Jans te zien, want wie weet vertrekt de sympathieke trainer wel naar het buitenland. De populaire trainer van FC Groningen verlengt zijn aflopende contract met de noordelingen niet en staat open voor een buitenlands avontuur. Journalist en commentator Koert Westerman zal hem de 21e ongetwijfeld vragen naar het laatste nieuws omtrent de toekomst van Jans. Dus wie weet beleven we wel een primeur....

Opgeven voor deze altijd gezellige bijeenkomst doe je in de agenda.

Vrouwen en kinderen eerst: de boot loopt aardig vol

De trip naar de intocht van de Tall Ships tijdens Sail 2010 is aardig populair, zo blijkt uit de aanmeldingen. Ruim zeventig BC'ers hebben zich inmiddels opgegeven voor deze bijzondere dag. Wil je nog mee, wees dan alert want er kunnen maximaal 110 BC'ers mee op de Jan Plezier die we deze dag samen met ICC Parkmanagement hebben gehuurd.
De kosten bedragen slechts € 95,- per persoon en daarvoor krijg je niet alleen de reis en de boottocht, maar ook diverse consumpties en natuurlijk de geweldige lunch die is samengesteld door meesterchef Ron Blaauw.

Gaan we weer schaatsen?

Die vraag is ons de laatste weken veelvuldig gesteld. Velen denken namelijk met plezier terug aan de januari maand van dit jaar toen we met z'n allen eindelijk weer eens de ijzers onder konden binden en rondjes draaiden op meren en vijvers. Ook de vijver in het Wilhelminapark was toen decor voor winterse taferelen met als klap op de vuurpijl een door de Businessclub mogelijk gemaakte ijsbaan bij kunstlicht.

De voorspellingen laten een langdurige vorstperiode zien, dus wie weet: tot ziens op de parkvijver!
01/11/2018 | Ondernemersgala
18/10/2018 | Meppel Ontmoet & Doet
Postbus 495
7940 AL Meppel
info@bcmeppel.nl
T +31 (0)648105268
KvK 41019666
meer informatie? www.bcmeppel.nl
BC MEPPEL © | meer informatie? www.bcmeppel.nl

Is deze nieuwsbrief niet volledig zichtbaar? Klik dan hier voor de online versie
Niet meer deze nieuwsbrief ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief