Nieuwsbrief BC Meppel
Deze editie in de nieuwsbrief
De lente in met de Businessclub
Eat 'n Peek
Eten op bijzondere locaties
Nieuw: DPD
Geen WK Oranjefeest
Sail 2010: de boot zit vol!
Volop wielrennen in Meppel en de BC is erbij
Neem plaats in een volgauto
Donderdag 25 maart New Generation Led

De lente in met de Businessclub

De lente is goed begonnen met een paar heerlijke dagen. Menig BC'er heeft afgelopen weekend ongetwijfeld in de tuin doorgebracht, of wellicht gefietst of gewandeld. Ook het bestuur van de Businessclub heeft niet stilgezeten. Zo hebben zij weer een aantal spraakmakende bijeenkomsten in de steigers gezet zodat jij ook deze lente weer volop kan netwerken!

Eat 'n Peek

Twee jaar geleden deden we het voor het eerst: op de fiets langs vier bedrijven. Ter plaatse kregen we dan een rondleiding of presentatie en vervolgens gebruikten we het voor-, tussen-, hoofd- of nagerecht van het viergangenmenu dat door Restaurant Het Schellinkje en De Toekomst verzorgt werd. Eat 'n Peek - eten en kijken - bleek zo'n succesformule dat we dit format weer op het menu hebben gezet. Donderdag 27 mei is het zover.

Eten op bijzondere locaties

Het programma van de tweede editie Eat 'n Peek is op hoofdlijnen bekend, de details volgen later nog. Wat we weten is dat we deze donderdag de warming-up bij De Beurs doen. We stappen vervolgens op het stalen ros, en zetten koers naar het nieuwe hoofdkantoor van de Rabobank op Blankenstein. Directeur Jacob Klompien ontvangt ons daar midden tussen de verhuisdozen en schilders want de Rabo heeft de verhuizing dan nog niet achter de rug.
Voor het tussengerecht moeten we naar het centrum fietsen. Bij BBT Supportancy aan de Schoolstraat gaan we de culinaire kwaliteiten van Jan Vrielink of Hillard Worst ervaren. Dat doen we ook een kleine twee kilometer verderop bij Comfortuin Denijs. Want daar gebruiken we in een ongetwijfeld groene omgeving het hoofdgerecht. Het vast en zekere, zoete nagerecht eten we bij de Werkboerderij van de gemeente Meppel. En we houden het ook daar groen want de gemeente geeft daar, in wat ooit 'de voortuin' van Nieuwveense Landen wordt, een presentatie over duurzaam ontwikkelen van een woonwijk.

We sluiten Eat 'n Peek 2010 af met een kop koffie bij Inreda project + interieur, die deze dag toch al op de agenda van de Open Deur Tour staat.

Nieuw: DPD

Robin Wessels vertegenwoordigt dienstverlener op de pakketen- en expressmarkt DPD in Meppel. Als ťťn van Europa's grootste dienstverleners op de express- en pakketmarkt biedt DPD een eersteklas dienstverlening voor nationale en internationale pakketzendingen.
Via het unieke en krachtige transportnetwerk, met meer dan 500 depots, worden meer dan 200 landen wereldwijd op een snelle en efficiŽnte manier bereikbaar.

Geen WK Oranjefeest

Het bestuur van de BC heeft besloten het WK Oranjefeest niet te gaan organiseren. De financiŽle risico's bleken te groot te zijn.

Het bestuur heeft de afgelopen twee maanden een onderzoek gehouden naar de financiŽle haalbaarheid van dit evenement. Daarbij zijn alle scenario's - van sober tot uitbundig - tegen het daglicht gehouden. Deze scenario's zijn daarop naast de huidige mogelijkheden in de sponsormarkt gelegd en men is vervolgens tot de conclusie gekomen dat de investering
(variŽrend van Ä12.000 tot Ä20.000) te risicovol zou zijn. Indien we ons gevoel hadden gevolgd, dan bestond de kans dat we vanwege tegenvallende inkomsten een grote greep uit onze reserves moesten doen. Deze buffer spreken we liever aan wanneer er zich bijvoorbeeld een buitenkans voordoet, of wanneer de Businessclub in zwaar weer terecht komt.

Sail 2010: de boot zit vol!

In het bericht hierboven zeiden we het al: de reserves breken we alleen aan indien zich bijvoorbeeld een buitenkans voordoet. Sail Amsterdam is zo'n buitenkans en dat hebben we gemerkt want het aantal beschikbare plaatsen aan boord van de Jan Plezier is vergeven. Liefst 110 BC'ers gaan donderdag 19 augustus mee naar Amsterdam om 's ochtends vroeg in te schepen voor een bijzondere dag en ervaring. De deelnemers ontvangen binnenkort een nota voor hun bijdrage aan deze dag want onze reserves zijn natuurlijk niet onuitputtelijk...

Volop wielrennen in Meppel en de BC is erbij

Zondag 11 april wordt een bijzondere lentedag in Meppel. Midden in het hart van onze stad klinkt dan om 13.00 uur het startschot van de tweede etappe van de Ronde van Drenthe. Zo'n 160 beroepsrenners koersen vervolgens een paar ronden door de stad om vervolgens via de Steenwijkerstraatweg de provincie in te trekken.
Op dat moment start op het Kerkplein 'Rondom de Meppeler Toren', een ploegentijdritspektakel waar zo'n 450 renners voor verwacht worden. In categorieŽn als Elite, dames en bedrijven starten steeds teams van vier renners voor een ronde die hen naar Nijeveen en weer terug naar de stad voert.

Neem plaats in een volgauto

Bij terugkomst in de stad rijden de tijdrijders onder andere via de Kromme Elleboog naar de Prinsengracht. Op de hoek bij Herberg 't Plein op een van de mooiste terassen van Meppel, heeft de BC haar BC-terras ingericht. Hier ben je vanaf 13.00 uur welkom om, onder het genot van een drankje en hapje, te genieten van hopelijk een prachtig wielerspektakel. Maar je kunt ook plaatsnemen in de speciale BC-volauto. Deze auto volgt een wielerploeg in de strijd met de klok en jij kunt dit eens van nabij meemaken!

Zet 11 april dus in je agenda en volg de berichtgeving in de pers en op onze site!

Donderdag 25 maart New Generation Led

Alfons Dolsma is samen met een partner een nieuw bedrijf gestart: New Generation LED. Zij zetten donderdag 25 maart de deuren van hun prachtig ingerichte showroom aan de Molenstraat voor je open zodat je een boeiende presentatie en demonstratie over de vele mogelijkheden van LED- verlichting kunt beleven. De Open Deur Tour start om 17.00 uur en duurt tot 18.30 uur. Tot 19.00 uur drinken we een borrel en kijken we naar verwachting weer terug op een geslaagde bijeenkomst.

Opgeven doe je in de agenda op onze site.
01/11/2018 | Ondernemersgala
18/10/2018 | Meppel Ontmoet & Doet
Postbus 495
7940 AL Meppel
info@bcmeppel.nl
T +31 (0)648105268
KvK 41019666
meer informatie? www.bcmeppel.nl
BC MEPPEL © | meer informatie? www.bcmeppel.nl

Is deze nieuwsbrief niet volledig zichtbaar? Klik dan hier voor de online versie
Niet meer deze nieuwsbrief ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief