Nieuwsbrief BC Meppel
Deze editie in de nieuwsbrief
De zomer voorbij
Opening seizoen in Duitsland en Coevorden
Nieuw: Massalt Banden
Meppeler bedrijfsleven getuige Sail in Parade
Miljoenennota ter discussie bij 2e Meppeler Ontbijt
Nieuw: Automobielbedrijf Zwiers
Ledenonderzoek
Nieuw: Hampshire Inns, Hotels & Classics

De zomer voorbij

De zomer voorbij, zo luidt de titel van een programma van de Volendamse zanger Jan Smit, en daarmee openen we ook de eerste digitale BIZNIZ van het seizoen 2010-2011. De zomer voorbij, als de redactie tijdens het schrijven naar buiten kijkt, kan zij niet een andere titel bedenken. De regen komt met bakken uit de hemel en doet ons al voorzichtig verlangen naar stamppotten en speculaas. Maar meer nog verheugen wij ons op het nieuwe BC-seizoen die we op 9 september openen met een bezoek aan Meyer Werft, Bannink Packaging en Kasteel Coevorden.

Verder lees je in deze BIZNIZ meer over (nog meer) nieuwe leden, de Het Meppeler Ontbijt, het ledenonderzoek en nog veel meer. Veel leesplezier en tot ziens bij een van de bijeenkomsten!

Opening seizoen in Duitsland en Coevorden

Dankzij een tip van Jaap Bosma (KvK Noord Nederland) en met hulp van Gert Boerhof (Boerhof Reizen) en op uitnodiging van Jos Weiland (Havixhorst en Kasteel Coevorden), openen we het seizoen 2010-2011 op waardige wijze.
Donderdag 9 september gaan we namelijk naar de scheepswerf van Meyer in Papenburg (Dld.) waar we een rondleiding krijgen en met eigen ogen kunnen zien hoe hier, in een van de grootste overdekte droogdoks ter wereld, luxe cruiseschepen gebouwd worden.
Hierna vertrekken we met de bus naar Coevorden waar Hans Koning ons bij Bannink Packaging ontvangt. Tot slot verwelkomt kasteelheer Jos Weiland ons bij Kasteel Coevorden voor een rondleiding en genieten we van een proeverij. Wil je deze bijzondere dag niet missen, geef je dan op in de agenda van onze site.

Nieuw: Massalt Banden

Joke Massalt is een bekende verschijning in het Meppeler en regionale bedrijfsleven. Met haar bedrijf Massalt Banden is ze nu donateur geworden van Stichting Businessclub Meppel.
Massalt banden is al vanaf 1991 actief vanaf de Pieter Mastenbroekweg in Meppel. Daar plaatsen ze niet alleen nieuwe banden (tot 23 inch) om auto's, maar ook om motoren en scooters. Maar ook nieuwe uitlaten, accu's en velgen worden vakkundig vervangen en nieuwe geplaatst. Kortom, Massalt Banden reikt hoger dan je denkt. En de koffie staat altijd klaar!

Meppeler bedrijfsleven getuige Sail in Parade

Een flinke afvaardiging uit het Meppeler bedrijfsleven bezocht donderdag 19 augustus de Sail in Parade op het Noordzeekanaal bij tussen IJmuiden en Amsterdam.
Aan boord van de Jan Plezier, die door de organisatie van Sail gedurende het vijfdaagse evenement was afgehuurd, genoten bijna 150 Meppelers van het indrukwekkende schouwspel op en rond het water. Tientallen Tallships, schoeners, barken, brigantijnen enz. trokken aan het Meppeler gezelschap voorbij. De honderden pleziervaartuigen die, in het kielzog van de grote schepen, naar de Amsterdamse IJhaven voeren zorgden voor een gezellige sfeer op het water.
Na de parade trok het Meppeler gezelschap naar de Amsterdamse binnenstad waar nog een paar uurtjes doorgebracht werd. Bij terugkomst in Meppel kregen de deelnemers een DVD overhandigd met daarop een gefotografeerde sfeerimpressie van de dag.

Miljoenennota ter discussie bij 2e Meppeler Ontbijt

Woensdagochtend 22 september verzamelt het Meppeler bedrijfsleven zich vanaf 07.00 uur in het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Meppel-Steenwijkerland voor het 2e Meppeler Ontbijt, dat in het teken staat van de Miljoenennota die de dag ervoor gepresenteerd is. Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland zal zijn licht laten schijnen op de nota en dan vooral de gevolgen ervan voor het bedrijfsleven toelichten. Een forum, bestaande uit burgemeester Jan Westmaas, Eric Grotens van medeorganisator Tamek Accountants en Jacob Klompien van de Rabobank, gaan samen met Loek Hermans de discussie aan over de kansen en bedreigingen voor de regionale economie.

Opgeven voor deze bijeenkomst, waarvoor ook leden van ICC Parkmanagement en de Meppeler Raad uitgenodigd zijn, kan in de agenda op onze site.

Nieuw: Automobielbedrijf Zwiers

Nog zo'n oer-Meppeler bedrijf heeft zich aangesloten bij de Businessclub: Automobielbedrijf Zwiers. Aan de Industrieweg is Zwiers al sinds mensenheugenis dealer voor CitroŽn. Behalve de nieuwste modellen van dit Franse automerk, worden er bij Zwiers ook occasions verkocht, kan men er (vanzelfsprekend) voor reparaties terecht en kunnen er auto's gehuurd worden. Groot en klein. Directeur Richard Thalen zwaait de scepter bij Zwiers en hij wordt daarbij gesecondeerd door onder andere de verkopers Danny Steffens en Jeroen Pereboom en Erik de Jong die chef werkplaats is.

Ledenonderzoek

In de maand september benaderen we je om mee te werken aan ons ledenonderzoek. Dit onderzoek, dat bestaat uit een vijftiental vragen, doen wij op onregelmatige basis en moet het bestuur inzicht geven in de motivatie van de leden. Het onderzoek is digitaal en verschijnt derhalve op onze website. Het formulier kun je online invullen en versturen. De uitkomsten worden gebruikt in het beleid van het komende jaar. We houden je op de hoogte!

Nieuw: Hampshire Inns, Hotels & Classics

Hampshire Inns, Hotels & Classics heeft 62 hotels in Nederland, BelgiŽ, Duitsland en De Nederlandse Antillen. Vergaderarrangementen, vergaderzalen en alle evenementen zoals productpresentaties, trainingen en seminars zijn mogelijk bij Hampshire Inns, Hotels & Classics. Is er meer behoefte aan een feestlocatie of incentive ook hierin biedt Hampshire hotels een uitgebreid aanbod. Voor een heerlijk ontspannen weekendje weg kun je een keuze maken bij Hampshire hotels. Fietsarrangementen, wellness arrangementen, culinaire arrangementen en nog veel meer hotelarrangementen bij Hampshire Inns, Hotels & Classics. Online de beste beschikbare kamerprijs reserveren is mogelijk. Contactpersoon is de altijd goedlachse Lia Hoekman
01/11/2018 | Ondernemersgala
18/10/2018 | Meppel Ontmoet & Doet
Postbus 495
7940 AL Meppel
info@bcmeppel.nl
T +31 (0)648105268
KvK 41019666
meer informatie? www.bcmeppel.nl
BC MEPPEL © | meer informatie? www.bcmeppel.nl

Is deze nieuwsbrief niet volledig zichtbaar? Klik dan hier voor de online versie
Niet meer deze nieuwsbrief ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief