Nieuwsbrief BC Meppel
Deze editie in de nieuwsbrief
Nieuwe Telecomwet in werking
Boete
Wat mag wel
Toestemming
Uitschrijven
Tot slot
De Businessclub

Nieuwe Telecomwet in werking

Sinds 1 oktober is de nieuwe Telecomwet in werking getreden en deze herziene versie heeft nogal wat gevolgen voor ondernemend Nederland. In deze speciale BIZNIZ besteden we, met dank aan Frankwatching, hier meer aandacht aan zodat ook jij ongeveer weet waar je aan toe bent.

Boete

Veel bedrijven en instellingen gebruiken email om snel en eenvoudig te communiceren met hun doelgroepen. Vanaf 1 oktober mag dat nog steeds, maar je bent dan wel aan strenge regels gehouden. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat de OPTA (de toezichthouder op de telecommarkt) je een boete geeft die al snel kan oplopen naar enkele duizenden euro's. Geld dat je wel beter kunt besteden.

Wat mag wel

Je mag jouw klanten gewoon mail blijven sturen, ook nieuwsbrieven zijn toegestaan. Bestaande klanten hoeven daarvoor niet specifiek toestemming te verlenen. Dat hebben klanten al gedaan door een product of dienst van je af te nemen. De inhoud van het mailbericht moet wel gerelateerd zijn aan soortgelijke producten of diensten dat ze in het verleden hebben gekocht.

Toestemming

Andere mensen die jij als onderdeel van jouw groepsmail, jouw mail wilt sturen moeten daar expliciet toestemming voor hebben verleend. Ze hebben zich bijvoorbeeld zelf opgegeven met hun e-mailadres om nieuwsbrieven of aanbiedingen te ontvangen. Om van elk risico gespaard te blijven kunt je ook voor de optie ‘double opt-in’ kiezen. Dat betekent dat er eerst een mailtje wordt gestuurd naar het opgegeven mailadres met daarin een bevestigingslink. Als er niet op de bevestigingslink wordt geklikt, komen nieuwe nieuwsbriefabonnees ook niet op jouw mailinglijst. Zo bent je ook nog eens verzekerd dat de mailadressen juist zijn.

Uitschrijven

Maak het de ontvangers van jouw berichten ook makkelijk om zich af te melden. Zet in elke bericht een link waarmee men zich met slechts 1 klik kan uitschrijven. Het is weliswaar (nog) niet verplicht, maar een goede zaak dat al te doen. Wees ook niet huiverig om het de mensen makkelijk te maken zich af te melden. Mensen die dat willen, zullen toch nooit iets bij je aanschaffen. Verder voorkom je daarmee dat ze jouw mails aanmerken als spam.

Tot slot

Wij hebben geprobeerd je op beknopte wijze de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe Telecomwet uit te leggen. Het is onmogelijk om alles uit te leggen. Heb je daarom nog vragen of heb je het idee dat je in overtreding bent: schuw niet om advies te vragen aan een jurist. Er zijn een flink aantal zeer bekwame juristen lid van de Businessclub en ze zijn je graag bereid te helpen. Hun contactgegevens vind je natuurlijk in onze site.

De Businessclub

De Businessclub voldoet aan de regels van de nieuwe Telecomwet. Zij vraagt immers al jarenlang nieuwe donateurs toestemming om hun adresgegevens te mogen gebruiken voor het sturen van (elektronische) post. Daarbij wordt ook toestemming gegeven om de adressen ter beschikking te stellen aan andere BC'ers die deze gebruiken om hun boodschap te communiceren. Daarbij geldt de voorwaarde dat zij daarbij expliciet aangeven dat zij een mede BC'er zijn.
01/11/2018 | Ondernemersgala
18/10/2018 | Meppel Ontmoet & Doet
Postbus 495
7940 AL Meppel
info@bcmeppel.nl
T +31 (0)648105268
KvK 41019666
meer informatie? www.bcmeppel.nl
BC MEPPEL © | meer informatie? www.bcmeppel.nl

Is deze nieuwsbrief niet volledig zichtbaar? Klik dan hier voor de online versie
Niet meer deze nieuwsbrief ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief