Nieuwsbrief | BC Meppel
BC Meppel - Nieuwsbrief header
 
Van het bestuur
De kalender gidst ons in gestaag tempo richting de zomer. We verheugen ons op een aangename periode die gekenmerkt wordt door veel zon en heerlijke temperaturen.

De aankondiging van de zomer betekent ook dat het bestuur volop bezig is met het najaarsprogramma van de Businessclub. En dat belooft weer veel goeds, want we kunnen je melden dat we het seizoen met een knaller openen bij Hotel Zwartewater en dat we in oktober twee dagen op bezoek gaan bij de Volkswagenfabrieken in Hannover en Wolfsburg.

Ben jij lid van de Businessclub? Dan zijn deze vooruitzichten natuurlijk geweldig. Voor bedrijven die nog niet aangesloten zijn bij ons netwerk is dat minder leuk want zij lopen daarmee de kans mis om nieuwe, of bestaande relaties, beter te leren kennen. Ben jij nog geen lid, of ken je iemand die geen lid is, meld je aan en profiteer direct van de vele voordelen die Businessclub Meppel biedt.
 
spacer
 
Schrijf maar op: 29 en 30 oktober VW fabrieken in Duitsland
Schrijf maar op: 29 en 30 oktober VW fabrieken in Duitsland
Op uitnodiging van Pouw Meppel maken we op donderdag en vrijdag 29 en 30 oktober een tweedaagse reis naar de Volkswagenfabrieken in Hannover en Wolfsburg (Duitsland).

Volkswagen Bedrijfswagens heeft zijn fabriek in Hannover ingrijpend vernieuwd. Met name de nieuwe plaatwerkerij is een technisch hoogstandje, ook vanwege de milieuvriendelijke opzet. Daarnaast wordt 3D-printing voor bepaalde auto-onderdelen ingevoerd. In de vernieuwde fabriek wordt vanaf halverwege dit jaar de zesde generatie Volkswagen Transporter gebouwd.

Op dag 2 gaan we naar Wolfsburg, thuishaven van Volkswagen. Deze Autostadt heeft een fascinerend en futuristisch belevingspark voor een ieder die geïnteresseerd is in de kunst en techniek van de verschillende automerken.

Ga naar onze agenda voor meer details en om je op te geven.
spacer
Nieuw: Timing
Nieuw: Timing
Het gaat eindelijk weer wat beter met de economie en dat merken wij aan de groei van ons netwerk.

Timing uitzendteam Meppel heeft zich aangesloten bij ons netwerk. Timing is onderdeel van de ADG dienstengroep, een landelijk concern in de zakelijke dienstverlening. Timing behoort met 51 vestigingen, meer dan 500 medewerkers en tientallen Incompany vestigingen tot de top 5 van uitzendorganisaties in Nederland.  Namens Timing Meppel zijn Ruud Meulenberg en Oveida IJzerman contactpersoon.
spacer
Blog: Geef marketing geen kans
Blog: Geef marketing geen kans
Producten waar we in retrospect niets aan hebben. Een auto die eigenlijk te duur was. Je kind dat helemaal opgaat in de nieuwste verzamel rage. De vakantie die toch niet helemaal was wat je ervan verwacht had.

Is het een probleem als we (veel) geld en energie spenderen aan zaken die achteraf tegenvallen? Dat hangt ervan af. Als we doelbewust een aanschaf deden en er op het moment blij mee waren: nee. Maar als we zaken gekocht hebben op basis van valse beïnvloedingstechnieken of gedrag hebben vertoond dat voor ons of onze kinderen schadelijk kan zijn: ja!
spacer
Nieuw Kennispoort
Nieuw Kennispoort
Zoals bekend is Businessclub Meppel als een van de eersten in de regio een samenwerking gestart met Kennispoort Regio Zwolle.

Daarmee bouwt Kennispoort samen met de netwerkorganisaties vanuit het partnership aan een sterk regionaal netwerk door ondernemersverenigingen en Businessclubs aan elkaar te verbinden. Ten tweede bevordert Kennispoort binnen dit netwerk het delen van kennis en stimuleren zij samenwerking rondom innovatie. De Businessclub biedt hierdoor inhoudelijke meerwaarde aan haar leden.

Namens Kennispoort Regio Zwolle is Lyanne Flikkenschild de contactpersoon.
spacer
Bungee-roeien bij het Grachtenfestival
Bungee-roeien bij het Grachtenfestival
Het is bijna juni, voor Meppel een bijzondere maand. Het grootse evenement 'Grachtenfestival Meppel' staat op de agenda. En terug van weggeweest, het 'Bungee-roeien'! Het leukste sportieve bedrijfsevenement waarin ondernemers en instellingen uit Meppel en omstreken tegen elkaar strijden om de overwinning. Doen jullie ook mee?

Samen met jouw collega’s strijd je tegen andere teams. Jullie zijn verzekerd van gezelligheid, veel plezier, teambuilding en staan ook nog eens mooi in de schijnwerpers.

Wat is Bungee-roeien?
Bungee-roeien is speciaal opgezet voor bedrijven, verenigingen en instellingen. Elk team telt 8 roeiers en 1 captain. De sloep zit met een elastiek vast aan de kade. Door zo veel mogelijk kracht te zetten en vaart te maken, probeert elk team het elastiek maximaal uit te rekken. Aan het elastiek is een meetlint bevestigd. Wie het verst komt, wint.

Bijdrage
We vragen een bijdrage van € 100,- per  team uit Meppel en € 150,- voor bedrijven en instellingen buiten Meppel. Met deze bijdrage wordt gezorgd voor een natje en een droogje om de sportieve prestatie te verhogen.

Het aantal sloepen dat mee kan doen, is beperkt. Wees er dus op tijd bij! Opgeven kan tot vrijdag 29 mei via bungeeroeienmeppel@gmail.com.
spacer
Nieuw: Orthometals BV
Nieuw: Orthometals BV
Ook nieuw in ons netwerk is Orthometals BV. Het familiebedrijf van Ruud Verberne richt zich exclusief op de inzameling van alle metalen die overblijven na crematie. Na sortering en verkoop aan smelterijen streeft Orthometals ernaar een zo hoog mogelijke opbrengst, na aftrek van kosten, te vergoeden aan de crematoria die dit bedrag vervolgens besteden aan goede doelen naar hun keuze.

Ruud en Hidde Verberne zijn de contactpersonen namens Orthometals.
spacer
Pak je agenda: Zomeravondborrel
Pak je agenda: Zomeravondborrel
Donderdag 18 juni sluiten we het netwerkseizoen van de Businessclub af met een informele zomeravond borrel bij Bospark Reestervallei in IJhorst. In de lommerrijke omgeving van IJhorst kijken we terug op een geslaagd seizoen en blikken we vooruit op een hopelijk zonnige zomer. Gastheer Jan Willem Wiggers zal het bospark, dat nog volop in ontwikkeling is, presenteren. Daarmee is het bospark meteen ook de laatste die de lange, lange rij bedrijven afsluit die zich de afgelopen jaren tijdens de Open Deur Tour gepresenteerd heeft.
spacer
Nieuw: De Nieuwe Zorg Thuis
Nieuw: De Nieuwe Zorg Thuis
Vers toegevoegd aan ons netwerk is De Nieuwe Zorg Thuis. De Nieuwe Zorg Thuis is dé thuiszorgorganisatie op het gebied van hulp bij het huishouden en lichte begeleiding. De Nieuwe Zorg Thuis werkt samen met veel gemeenten. De particuliere hulp wordt geleverd door heel Nederland. Aan het hoofd staat Annemieke Lantink die in 2012 door de Federatie Zakenvrouwen uitgeroepen werd tot Zakenvrouw van het Jaar.
spacer
Doe mee met Live in Meppel
Doe mee met Live in Meppel
In het weekend van 4, 5 en 6 september staat Meppel weer in het teken van het stadsfestival Live in Meppel. Dit jaar vindt het festival plaats op het parkeerterrein achter het Stadhuis aan het Mallegat. Deze locatie biedt aanzienlijk meer mogelijkheden, ook voor hospitality.

Voor bedrijven is Live in Meppel bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld relaties uit te nodigen, of personeel te belonen, en hen te verwennen met een heerlijk avondje uit.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden?
spacer
Word beter zichtbaar
Word beter zichtbaar
De website van de Businessclub is met zo'n 30.000 bezoekers per jaar, waarvan bijna de helft unieke bezoekers is, een goed bezocht medium. Jij kunt hiermee je voordeel doen want we bieden de mogelijkheid  om tegen zeer voordelige tarieven te adverteren op de site. Er zijn verschillende varianten waarvan we er eentje momenteel op onze homepagina hebben staan. Deze vorm, de zogenaamde slider, wordt nu aangeboden voor maar €10,- per dag.....
spacer
Eerste Meppeler Haringfeest
Eerste Meppeler Haringfeest
Vrijdagmiddag 12 juni wordt op de Harm Smeengekade het eerste Meppeler Haringfeest gehouden. De entree van de Hollandse Nieuwe in Meppel is een initiatief van het gezamenlijke Meppeler bedrijfsleven (MHV, HV Nijveen, Businessclub en ICC Parkmanagement).

Vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom om te genieten van de haring en een drankje. Onderwijl kijken we naar het Bungee-roeien dat onderdeel is van het Grachtenfestival dat gelijktijdig gehouden wordt. Het zijn allemaal mooie ingrediënten voor een succesvol netwerkevenement.
 
BC Meppel - Nieuwsbrief footer