Nieuwsbrief BC Meppel
Deze editie in de nieuwsbrief
Het laatste nieuws
Ledenenquête in volle gang
Nieuw: Doclogic BV
Met Univé Reest Aa en Linde naar Heerenveen - VVV
Meppeler Ontbijt krijgt zijn plaats
Open deur Tour: Beleef Brink!
BC Meppel in werkgroep acquisitie gemeente Meppel
Bezoek werkboerderij wellicht in het voorjaar

Het laatste nieuws

De Businessclub is het seizoen 2010-2011 met een daverende knal begonnen. Kort achter elkaar hadden we een drietal grote bijeenkomsten naar Sail Amsterdam, Duitsland en Coevorden en het Meppeler Ontbijt.

De Businessclub is, om maar eens een cliché te gebruiken, een dynamische club. We organiseren een twintigtal bijeenkomsten per jaar en we verwelkomen vrijwel maandelijks een aantal nieuwe leden die we ook in deze BIZNIZ weer aan je voorstellen. Om de vaart er goed in te houden zijn wij altijd erg nieuwsgierig naar jouw mening. Wij houden daarom deze week een ledenenquête waarmee wij jouw beweegredenen en wensen leren kennen. Met de verzamelde gegevens kunnen wij vervolgens nog beter inspelen op jouw wensen.

We wensen je veel leesplezier en hopen je te mogen begroeten bij een van de vele bijeenkomsten die de Businessclub al bijna 20 jaar organiseert voor het Meppeler - en regionale bedrijfsleven!

Ledenenquête in volle gang

Het grote ledenonderzoek van de Businessclub is inmiddels in volle gang. We hebben tot nu toe bijna zestig enquêteformulieren terug gekregen en de eerste resultaten zijn erg interessant.

Heb je de vragen nog niet ingevuld, dan willen we je verzoeken dit alsnog te doen. Je bereikt de enquête via de link op onze site. Het kost je niet veel tijd want het onderzoek bestaat uit slechts 15 vragen die onder andere over jouw motivatie gaan. Maar de BC wil ook graag jouw wensen weten en welke waarden jij de BC en de activiteiten geeft. Tot slot wil de Businessclub haar netwerkfunctie nog meer versterken, dus ook daarover worden enkele vragen gesteld.

De uitkomsten van het onderzoek worden door het bestuur gebruikt om de BC de waarde van de BC voor haar leden te vergroten.

Nieuw: Doclogic BV

Doclogic BV is een Meppeler bedrijf dat kwalitatieve oplossingen voor digitaal werken biedt. Directeur is Herald Raat.
Doclogic BV adviseert met betrekking tot de functionele implementatie en technische realisatie van digitale en papierarme werkomgevingen. Daarbij kun je denken aan applicaties, koppelvlakken, landelijke voorzieningen en basisregistraties.
Daarnaast verzorgt Doclogic de implementatie, uitbreiding of upgrade van jouw Document Management Systeem.
Maar ook werkplekbegeleiding, applicatiebeheer, projectmanagement en trainingen behoren tot het dienstenpakket van Doclogic.

Met Univé Reest Aa en Linde naar Heerenveen - VVV

Zaterdag 23 oktober bezoekt de BC, op uitnodiging van Univé Reest Aa en Linde, de wedstrijd Sc Heerenveen - VVV. Maar dat is niet alles. We krijgen ook nog een rondleiding door het stadion en we eten voorafgaand aan de wedstrijd ook nog een lekker diner. Wie dan ook nog eens de juiste voorspelling doet over de tussen- en eindstand is die avond helemaal boven Jan.

Het aantal beschikbare plaatsen is inmiddels al bezet, maar hoop je dat er nog een plaats vrijkomt dan moet je het secretariaat dat even laten weten dan wordt je op de reservelijst geplaatst.

Meppeler Ontbijt krijgt zijn plaats

Het 2e Meppeler Ontbijt, dat de ochtend na Prinsjesdag gehouden werd, was een groot succes. De locatie, het nieuwe bestuurscentrum van Rabobank Meppel - Steenwijkerland, de hoofdgast, MKB voorzitter Loek Hermans, en het panel, dat naast Hermans ook uit Chéry Wortelboer, burgemeester Jan Westmaas en Eric Grotens van Tamek bestond, waren de ingrediënten voor de succesvolle mix.

Woensdagochtend 19 september hadden 150 gasten uit het regionale bedrijfsleven in alle vroegte de weg naar Blankenstein weten te vinden. Daar wachtte hen een door Hillard Worst samengesteld ontbijt en werden de eerste bespiegelingen op de nieuwe Miljoenennota losgelaten. Na een uurtje netwerken was het vervolgens aan Loek Hermans om zijn visie op de nota te geven. Zoals altijd deed de MKB voorman dat weer uiterst vakkundig, wat overigens ook gezegd kan worden van de panelleden die het 2e Meppeler Ontbijt afsloten met een forumdiscussie.

De organisatie - Businessclub, Tamek en Rabobank - heeft inmiddels al besloten dat volgend jaar het 3e Meppeler Ontbijt op het programma komt te staan. De datum? 'Dat zoeken we even op', zou je in de geest van Twee voor Twaalf kunnen zeggen.

Open deur Tour: Beleef Brink!

Donderdag 28 oktober vervolgen we de succesvolle Open Deur Tour met een visite aan Beleef Brink in Staphorst. Maximaal twintig BC'ers worden die middag om 17.00 ontvangen bij Brink Kantoormeubelen in Staphorst. Na een presentatie door directeur Jan Mulder volgt een bezichtiging van de verschillende toonzalen en assemblagehallen.
Zoals gebruikelijk bij de Open Deur Tour wordt de bijeenkomst tussen 18.30 en 19.00 afgesloten met een informele netwerkborrel.

Opgeven doe je op de gebruikelijke plaats van onze website!

BC Meppel in werkgroep acquisitie gemeente Meppel

Het bestuur van de Businessclub heeft ingestemd met het verzoek van de gemeente Meppel om samen met andere ondernemersorganisaties uit Meppel in de werkgroep Acquisitie plaats te nemen. Deze werkgroep bedenkt plannen om Meppel op de kaart te zetten van zakelijk Nederland. Daarnaast adviseert de werkgroep de gemeente Meppel over het organiseren van activiteiten. Indien zo'n activiteit aansluit bij de doelstellingen van de Businessclub, zullen we er ook aan meedoen.

Voorzitter Harry Helmich neemt namens de Businessclub plaats in de werkgroep. Het bestuur houdt de leden via de verschillende communicatiekanalen op de hoogte van de ontwikkelingen in de werkgroep.

De werkgroep is dinsdagavond 19 oktober op feestelijke wijze van start gegaan tijdens het Ondernemersgala. Harry Helmich, en de andere voorzitters van de ondernemersorganisaties, hebben samen met Burgemeester Jan Westmaas hunn handtekening gezet onder het convenant dat de werkgroep formaliseert.

Bezoek werkboerderij wellicht in het voorjaar

Tijdens de laatste Eat 'n Peek bijeenkomst in het voorjaar bezochten we onder andere de Werkboerderij van de Gemeente Meppel. Het bleek een schot in de roos te zijn, want de presentatie werd gevolgd door een spervuur aan vragen en opmerkingen van de deelnemers. Hieruit concludeerde de organisatie dat er behoefte bestond aan een vervolg en uit een rondvraag bleek dit ook zo te zijn.

De Businessclub, ICC Parkmanagement, Reestmond en de Gemeente Meppel hebben de afgelopen periode gezocht naar de mogelijkheden om een en ander in een format te gieten. De gesprekken voor deze boeiende themabijeenkomst lopen ondertussen door en we verwachten dat we in het voorjaar 2011 de bijeenkomst kunnen houden.
01/11/2018 | Ondernemersgala
Postbus 495
7940 AL Meppel
info@bcmeppel.nl
T +31 (0)648105268
KvK 41019666
meer informatie? www.bcmeppel.nl
BC MEPPEL © | meer informatie? www.bcmeppel.nl

Is deze nieuwsbrief niet volledig zichtbaar? Klik dan hier voor de online versie
Niet meer deze nieuwsbrief ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief